Her yıl daha gerçekleştirilmeden bir tartışmanın yaşandığı Eurovision Şarkı Yarışması'nın bu yılki en çok konuşulan katılımcısı Avusturya temsilcisi Conchita Wurst oldu.

Upuzun saçları, koyu renk sakalları ve cüretkar kadın giysileriyle dikkat çeken Conchita Wurst, Rusya, Belarusya ve Ermenistan temsilcilerinin tepkisini çekti. Kopenhag'ta yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda bu üç ülkeyi temsil edecek olan yarışmacılar "Conchita Wurst yarışmadan çekilsin" dedi.

Bianet'in haberine göre Rusya, Belarusya ve Ermenistan Conchita Wurst'un yarışmadan çekilmesi için kampanya başlattı. Ermenistan'ın Eurovision temsilcisi olan Aram MP3 adlı şarkıcı " Wurst'un yaşam biçimi doğal değil. Kadın mı erkek mi olduğuna karar vermeli" dedi.

Conchita Wurst ise bu eleştirilere "Ben kadın olmak istediğimi söylemedim. Sadece çalışan bir kraliçe ve evde de tembel bir çocuğum" diye konuştu. Wurst, Reuters’a verdiği bir söyleşide de “Sakallarım, kim olduğun ve nasıl göründüğünden bağımsız bir şekilde, istediğin her şeyi başarabileceğine dair bir beyan” diye konuşmuştu.

Eurovision Şarkı Yarışması'nı 1998 yılında İsrail'i temsil eden transseksüel şarkıcı Dana International "Diva" adlı şarkısıyla kazanmıştı. Eurovision Şarkı Yarışması bu yıl 59'uncu kez düzenlenecek. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenecek yarışma 6 ile 8 Mayıs tarihleri arasında. Conchita Wurst, Rise Like a Phoenix adlı şarkıyla ülkesini temsil edecek.