17 ve 25 Aralık sürecinde, hükümetin cemaate yönelik operasyonları önceden duyurarak adından söz ettiren Fuat Avni, bir haftadır süren sessizliğini bozdu.  MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kendisini bulmak için yoğun mesai harcadığını iddia eden Fuat Avni, bu yüzden twitter'a 'bağlanamadığını' yazdı.

İstihbaratın bütün imkanlarının kendisini bulmak için seferber edildiği savunan Fuat Avni, bomba bir iddiayı gündeme getirdi. Bölücü terör örgütü PKK'nın İmralı'da tutuklu bulunan lideri Abdullah Öcalan'ın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ı çözüm süreci konusunda ellerini çabuk tutmazlarsa askerin darbe yapacağı yönünde uyardığını iddia etti.

Twitter hesabından gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Fuat Avni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı "Anayasal düzeni değiştireceğiz" sözlerinden dolayı uyardığını iddia etti. Avni, Erdoğan'ın 'Söyleyin konuşmasına dikkat etsin, birilerine malzeme veriyor' dediğini yazdı.

Fuat Avni'nin bir diğer iddiası ise çözüm süreciyle ilgili oldu. İmralı'daki Öcalan'ın Hakan Fidan'ı uyardığını yazan Avni, Öcalan'ın 'Böyle giderse asker darbe yapabilir, elinizi çabuk tutup Çözüm Süreci'ni sonuçlandırın' dediğini öne sürdü.