Başbakan Erdoğan’ın Habertürk’e verdiği talimatlara ilişkin yeni ses kayıtları ortaya çıktı. Ortaya çıkan son kayıt bir skandalın gerçek boyutunu da gözler önüne serdi. Sağlık sayfası editörü Dilek Şanlı'nın işine son verilmesiyle sonuçlanan olay daha önce de gündeme gelmişti. Ancak o dönem 'oto sansür' olarak algılanan olayın aslında Başbakan Erdoğan ile Ciner Medya Grubu'nun tepe ismi Mehmet Fatih Saraç arasında yapılan telefon görüşmesinden sonra yaşandığı anlaşıldı.

Twitter'da 'Haramzadeler' isimli hesaptan gizli ses kayıtlarının yayınlanmasının ardından ortaya çıkan gerçekler son günlerde Türkiye'nin gündemine oturdu. Önce MHP Lideri Devlet Bahçeli, ardından kamuoyu yoklamaları ve anketlerin sonuçlarının değiştirilmesi derken şimdi de insanların işinden olmasına sebep olan bir olay ortaya çıktı. Diğer hesapları askıya alındığı için şu an 'HaramzadelerBUF' adını kullanan hesap yöneticisi/yöneticileri şok bir ses kaydı daha yayınladı.

İŞTEN KOVULDU
Ses kayıtlarında, Habertürk gazetesi sağlık sayfası editörü Dilek Şanlı'nın haberi yapmasının ardından Başbakan Erdoğan, Mehmet Fatih Saraç'ı arayarak sitem ediyor. Bu görüşmenin ardından Mehmet Fatih Saraç, Fatih Altaylı'yı arıyor. Bu görüşmelerin ardından ise Dilek Şanlı ile birlikte 3 kişinin işine son veriliyor.

İşten çıkarmalar yaşandıktan sonra Başbakan'ın baş danışmanı ve İstanbul Milletvekili Yalçın Akdoğan'ı arayan Mehmet Fatih Saraç, Dilek Şanlı ile birlikte 3 kişinin işine son verdiğini ifade ediyor. Akdoğan'ın "Bunu kasıtlı mı yapmışlar?" sorusuna da "Evet" yanıtını veriyor.



NE OLMUŞTU?
Habertürk Gazetesi Sağlık Sayfası Editörü Dilek Şanlı, 24 Eylül 2013 tarihli gazetede bir anne babanın feryadını ve kendi ağızlarından söylediği sözleri sağlık safyasının manşetine taşıdı. Anne babanın sözlerini “tırnak içinde” veren Şanlı, ”Bu mu sağlıkta çağ atladığı iddiasında olan Türkiye?” başlığını atmıştı.

Bu başlıktan bir kaç gün sonra ise Dilek Şanlı'nın görevine gazete yönetimi tarafından son verildi. O günlerde bu işten çıkarma olayı, 'otosansür' olarak nitelendirilmişti. Ancak şimdi gerçek ortaya çıktı. Şanlı'nın işine son verilmesinin asıl sebebi Başbakan Erdoğan'ın açtığı telefonmuş.