Başkent Ankara’da belediye otobüs şoförü ile Güneydoğu gazisi Yılmaz Yiğit arasında yaşanan tartışma sonrası açığa alınan şoför görevine iade edildi. Twitter hesabından açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önce gazinin protez koluyla şoföre vurduğunu, şoförün de ‘darp’ raporu aldığını açıkladı. Yaşanan olayı ‘tamamen ajitasyon’ olarak açıklayan Gökçek, “Gazinin olayı nasıl provoke ettiğini göreceksiniz.” dedi. Gökçek, gazi Yılmaz Yiğit’in nikah şahidinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu, bunun da gazinin hızlı bir CHP’li olduğunu ispat ettiğini söyledi. Gökçek, olayın bilinçli olduğunu ve ‘Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni karalama amaçlı’ kurgulandığını savundu.

Geçtiğimiz günlerde Güneydoğu gazisi Yılmaz Yiğit, EGO otobüsünde şoförün kendisine saldırdığını ve hakaret ettiğini açıklamıştı. Belediye binası önünde açıklama yapan Yiğit, EGO şoförünün kendisine, “Benim için mi kollarını kaybettin? İyi ki kollarını kaybetmişsin, şerefsiz.” dediğini aktarmıştı. Olayın ardından Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, olayın soruşturulduğu ve soruşturma tamamlanana kadar şoförün açığa alındığı duyuruldu. Şoförün açığa alındığını twitter hesabından duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, olayla ilgili son durumu da bu gece attığı tvitlerle açıkladı. Otobüsün kamera kayıtlarının incelendiğini, olayın, gazinin sataşmaları ve şoförü protez koluyla darp etmesi sonucu meydana geldiğini iddia eden Gökçek, incelenen görüntüler neticesinde görevinden uzaklaştırılan şoförün görevine iade edildiğini duyurdu. Gökçek, “Şoförümüz, resmen bir ajitasyona getirildiği açık şekilde ortaya çıktığı için görevine iade ettik.” dedi.

Gazinin ‘insanları aldattığını’ savunan Gökçek, gazinin, olay çıkması için ‘açıkça tahrik’ ettiğini ileri sürdü. Gazinin protez koluyla şoförü darp ettiğini ve şoförün darp raporu aldığını belirten Gökçek, şu iddialarda bulundu: “Şoför, gazinin bir elinin protez olduğunu bilmiyor ve gazi otobüsten inerken kartını soruyor. Gazi cebimden al deyince, şoför gazinin elinin protez olduğunu fark ediyor ve buyrun inin diyor. Gazi bundan sonra illa cebinden kartın alınmasını istiyor ve bağırmaya başlıyor ve gazi şoföre 'şerefsiz' diyerek hakaret ediyor. Bu kez şoför 'sensin şerefsiz' diyerek cevap veriyor. Bu arada, gazi protez koluyla şoförün yüzüne vuruyor. Şoförün vurması filan kesinlikle yok. Gazi aşağıya iniyor ve cama proteziyle vurmaya başlıyor.”

Belediye binası önünde gazinin basın açıklaması yaptığını ve kamuoyunu yanılttığını iddia eden Gökçek, gazinin ve yanında bulunanların da CHP’li olduğunu ve bilerek ‘provokasyon çıkarmaya çalıştıklarını’ savundu. Otobüsün kamera kayıtlarını kamuoyuyla paylaşacağını duyuran Gökçek, şunları kaydetti: “Belediye önüne gelen kalabalığın sözcülüğünü yapan kişi, Kılıçdaroğlu’nun listesinden CHP parti meclisine aday olan Koray Gürbüz. Gürbüz, CHP Yenimahalle meclis üyeliğine de aday olmuş biri. Gelelim gazinin konuşmasına. Konuştuğu ve iddia ettiği 10 konunun en az 7'si gerçek dışı. Çünkü olayın baştan sona sesli bantı var. İnşaalllah yarın mukayeseli bantı yayınlayacağım. Gazinin olayı nasıl provoke ettiğini göreceksiniz. Gazi de çok hızlı bir CHP'li. İşte ispatı. Kemal Kılıçdaroğlu, gazi Yılmaz Yiğit'in nikah şahidi.”

Gazi Yılmaz Yiğit’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile olan fotoğraflarını paylaşan Gökçek, “Gazinin otobüsteki davranışlarını görünce, arkadaşları ile birlikte eylemlerini görünce, Kılıçdaroğlu ile her üç gazinin samimiyetini görünce, olayın bilinçli bir organizasyon olduğunu ve Ankara Belediyesi'ni karalama amacı taşıdığını çok net anlayabiliyorsunuz.” ifadelerini kullandı. (Cihan)