SÖZCÜ/ANKARA
CHP Cezaevi Komisyonu üyesi ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağaba, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in henüz dava açmadığını açıkladı. Ağababa, “Açacağını da sanmıyorum” dedi.

CHP Cezaevi Komisyonu geçtiğimiz günlerde Balyoz raporunu açıklamıştı. Genelkurmay Başkanı Özel’in de Balyoz davası nedeniyle cezaevinde bulunan silah arkadaşlarına ‘Hiç merak etmeyin bu konuyu kendi yöntemlerimle çözeceğim” sözünü vermesine karşın sonraki süreçte ‘Başbakan benim hulus ve saffetimden yararlandı” mesajını yolladığı iddiasını da gündeme getirmişti.

Genelkurmay Başkanı Özel’in iddiaları yalanlaması ve hukuki süreci başlatacağını açıklaması üzerine CHP’li komisyon üyeleri dava açılması durumda Balyoz tutuklularını ve ailelerini mahkemede şahit olarak göstereceklerini belirterek, “Genelkurmay ile ilgili söylediğimiz sözlerin fazlası yok eksiği var. Orgeneralliğe kadar yükselmiş insanlardan aldığımız bilgiler bunlar. Halen Genelkurmay karargahında görev yapan rütbeli personel, aracı sıfatıyla cezaevine giderek Orgeneral Özel'in mesajlarını tutuklu komutan ve ailelere ilettiklerini biliyoruz. Cezaevindeki askerler bu konuyla ilgili zaten açıklama yaptılar” açıklamasında bulundular.

CHP’li Ağababa bugün basın mensuplarıyla bir araya geldi ve gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. Ağababa, şunları söyledi;

Balyoz raporundaki her şey gerçek. Maalesef Genelkurmay Başkanı, raporu yalanlayarak, bu doğruları gölgede bırakmak istiyor. "İnanıyorum ki cezaevindeki tüm askerler bize şahitlik yapacaktır. Bir gün bu hukuk katliamının hepsi yazılacak. Genelkurmay'ın dava açacağını sanmıyorum. Niye açacak ki? Hakaret yok, yalan yok, önceden de yazılan şeyleri söyledik. Genelkurmay Başkanı'nın kafasına galiba birden bir taş geldi, galiba Başbakanlıktan gelmiş o taş. Kendi kendine bu açıklamayı yaptığını sanmıyorum ben, Başbakanlıktan gelen taş nedeniyle böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

BÖCEKLERLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Ağbaba, CHP'li belediyelerin çeşitli baskı yöntemleriyle karşı karşıya kaldığını vurguladı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi binasında bulunan ve 'böcek' ile ilgili "Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

"Çevreye saygılıyız ama böceklerle mücadele edeceğiz" diyen Ağbaba, "Türkiye'de en çok takdir edilmesi gereken belediye başkanları bizim başkanlarımız. Çünkü AKP, böcekler, dinlemeler, müfettişler dahil her şeyi yaptı" diye konuştu.

CHP'Lİ BELEDİYELERDE, MÜFETTİŞLERE ODA BİLE YAPMIŞLAR
Müfettişlerin, bilinçli olarak CHP'li belediyelerin üzerine gönderildiğini öne süren Ağbaba, "CHP'li belediyelerde bürokrattan çok müfettiş var, öyle ki birçok belediyemizde müfettişler çok vakit geçiriyor diye, onlara oda bile yapılmış" sözleriyle baskının boyutuna da dikkat çekti.

AKP KAYBEDİNCE, MUDANYA DA MÜFETTİŞLE TANIŞTI...

Mudanya örneği veren Veli Ağbaba, "AKP, Mudanya'da seçimi kaybedince, Mudanya Belediyesi de müfettişlerle tanıştı." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye binasının 4’üncü katındaki Teftiş Kurulu Başkanının odasında, prize saklanmış ortam dinleme cihazı tespit edilmişti. Belediye, ‘haberleşme özgürlüğünün ortam dinlemesi yoluyla ihlal edildiği’ gerekçesiyle cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.