Dicle HÜDA-PAR İlçe Başkanı Ercan Alparslan’ın, Diyarbakır Dicle İlçesi Yokuşlu Mahallesi, Pahan Deresi Mevkiinde, özel aracı ile seyahat ederken, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından durdurularak aracıyla birlikte saat 20.30 sıralarında kaçırıldığı belirtilerek, olayın, kaçırılan şahsın akrabalarının Dicle İlçe Emniyet Müdürlüğüne müracaatı üzerine öğrenildiği ifade edildi. Dicle Cumhuriyet Savcılığı tarafından konuyla ilgili adli tahkikata başlandığı kaydedildi.

Silahlı altı bölücü terör örgütü mensubu tarafından, 26 Mayıs 2014 tarihinde Osmaniye Merkez İlçe Küsne Köyü Uzunyazı Mevkiinde, motosikletlerle seyahat eden iki vatandaşın ormanlık alan içerisinde bir saat alıkonulduğu ve şahıslara ait motosiklette bulunan bir adet aküye bölücü terör örgütü mensupları tarafından el konulduğu belirtildi. Mağdurların, Hatay Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığına 28 Mayıs günü saat 10.00 sıralarında müracaatı ile öğrenilen olay üzerine Osmaniye Cumhuriyet Savcılığı tarafından adlî tahkikata başlatıldı.

ÇUVALDA 21 ADET ANTİ PERSONEL MAYINI İLE BİR ADET RPG-7 ROKETATAR BULUNDU

Hakkâri İl Jandarma Komutanlığınca, alınan bir duyum üzerine, Hakkâri Yüksekova İlçesi Esendere Beldesinde, icra edilen arazi aramasında saat 07.00 sıralarında taşlar arsında ve bir çuval içerisinde 21 adet anti personel mayını ile bir adet RPG-7 roketatar bulundu. Yüksekova Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla, bulunan mayınlar Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından yerinde imha edildi, RPG-7 roketatar silahı ise muhafaza altına alındı. Olayla ilgili olarak, Yüksekova Cumhuriyet Savcılığınca adli tahkikata başlandı.

KÜÇÜK YAŞTAKİ (16) BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU YAKALANDI

Şırnak/Uludere İlçesinde görev yapan bir Geçici Köy Korucusu tarafından, şüpheli bir şahıs yakalanarak, 48. Hudut Tugay Komutanlığına teslim edildi. Şenoba Jandarma Karakol Komutanlığında yapılan ilk mülakatda küçük yaştaki (16) şahsın bölücü terör örgütü mensubu olduğu tespit edildi. Söz konusu bölücü terör örgütü mensubu, Haftanin Kampı Bölgesinde bulunduğunu, teslim olmak amacıyla geldiğini, silah ve teçhizatını Haftanin Bölgesinde bıraktığını beyan etti. Uludere Cumhuriyet Savcılığına teslim edilen bölücü terör örgütü mensubu, ifadesinin alınmasını müteakip sevk edildiği Uludere Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, serbest bırakıldı.

GÖNÜLLÜ KÖY KORUCUSU ÖLDÜRÜLDÜ

İki bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Gönüllü Köy Korucusu Mehmet Uğurtay, Dargeçit Altınoluk Köyü öğrencilerini almak maksadıyla gittiği Dargeçit İlçe merkezinde Misak-ı Milli İlköğretim Okulunun bahçesinde, kendisine ait Ford Transit marka aracının içerisinde, tabanca ile bir el ateş edilmek suretiyle öldürüldü. Bölücü terör örgütü mensupları olayı müteakip, motosikletle olay yerinden kaçmıştır. Olayla ilgili olarak, Dargeçit Cumhuriyet Savcılığınca adli tahkikata başlandı.

CİHAN