Taksim Gezi Parkı'nın Cumhuriyet Caddesi tarafındaki bir bölümünün kazılmış halde olduğunu fark eden 20 kişilik grup, caddedeki otobüs durağının Gezi Parkı'na alınacağını iddia ederek gece saatlerinde bölgede toplandı. Konudan sosyal medya aracılığıyla haberdar olduklarını belirten grup, yapılan kazıya tepki gösterdi.



"OTOBÜS DURAKLARINI GEZİ PARKI'NA ALACAKLAR"

Gezi Parkı'nın hiçe sayıldığını belirten Mustafa Cevdet Arslan isimli bir kişi, "Otobüsler burada durduğunda buradan gelip geçen insanların rahat geçmesi söz konusu değil. Bu kez burada bu sıkışıklık oldu. Bunu ortadan kaldırmak için de kalktılar bugün burayı kazdılar. Ağaçların köklerini, buradaki yaşamı ve parkı hiçe sayarak... Yani şöyle bir şey oldu. Yol mu yapacaksınız; parka girin. Köprü mü yapacaksınız; parka girin. Durak mı yapacaksınız; parka girin. Ne yapıyorsunuz? Neden parktan yiyorsunuz? Ya biz gittikten sonra buraya beton döküp durağı buraya alacaklar, ya da yarın gelecekler 50-100 polisle çevirecekler burayı, kepçeyi getirecekler, burayı durak yapacaklar. Bu mudur yeni Türkiye'nin yeni kuralı. Niye her şeyi hiçe sayarak yapıyorsunuz? İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bütçe açıklanıyor. Hala utanç verici bir şekilde Gezi Parkı'nda kışla yapacakları için bütçe ayrılıyor" dedi.



(Foto:Gürkan Bayraktar - sozcu.com.tr)

"KAMYON VE İŞ MAKİNELERİNİ ÇALIŞIR VAZİYETTE GÖRDÜM"

Bekleyen grup içerisinde yer alan Deniz Özgür ise, "Bizim bu konudan mail gruplarımızdan ve sosyal medya hesaplarına düşen bir bilgiyle haberimiz oldu. Gezi Parkı'na Cumhuriyet Caddesi'nden girildiğini öğrendim ve fotoğrafları gördüm. Haberi alır almaz yine geldim buraya. Geldiğimde bir kamyon ve bir iş makinesinin çalışır vaziyette olduğunu gördüm. Başında birkaç arkadaşın beklediğini de gördüm. Bu alanı parkın içinden kazmışlar. Niyetleri de otobüs duraklarını parkın içine almak. Sözde insanların geçeceği kadar bir alan yok, yayalar için alan açmaya çalışıyorlar. En azından bize söyledikleri bu. Bunu yaparken de gördüğünüz gibi meşe ağacını kökünden zarar vermişler. Biz de bu inşaata itiraz ettik. Bugün biz arkadaşlarla konuşacağız. Olası bir nöbet kararı almaya çalışacağız. İhtiyaca göre değerlendireceğiz" diye konuştu.

Kalabalığın bölgedeki bekleyişi sürüyor. (DHA)