Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakanlık Danışmanı Yusuf Yerkel'in Soma'da yere düşen bir protestocuyu tekmelemesiyle ilgili çarpıcı bir ifade kullandı. Yerkel'in tekmesini insani olarak nitelendiren Gökçek, etki sonunda böyle bir tepkinin doğduğunu iddia etti.

ARINÇ'IN SÖZLERİNE KATILMADI

Melih Gökçek, Beyaz TV'de yayınlanan "Basın Kulusi" programına konuk oldu. Soma'da yaşanan protestoları değerlendiren Gökçek, Bülent Arınç'ın Yusuf Yerkel'i eleştiren sözlerine ise katılmadığını söyledi. Yusuf Yerkel'in Soma'da polisin müdahale ettiği protestocuya attığı tekmeyi insani bulduğunu da ifade eden Gökçek, CHP'li Gürsel Tekin'in geçtiğimiz günlerde internete düşen görüntülerini örnek göstererek insanın zaman zaman çileden çıkabileceğini söyledi.

"YERKEL'İN Kİ İNSANİ BİR TAVIR"

Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in Erdoğan'ın yakınında bir isim olduğu için gösterdiği tepkinin doğru olmadığını anlatan Gökçek, Başbakan'a yapılan saldırının bu olayı tetiklediğini iddia etti. Gökçek şöyle konuştu: "Bakın Yusuf'un yaptığı doğru bir hareket değil. Ama Yusuf bir insan. Netice itibariyle adama söveceksin. Görüntülerde yok ama burada Yusuf saldırıya uğruyor. Bu doğru bir hareket değil ama insani bir harekettir bu. Eğer bu savunmaysa bunu savunuyorum. Bu hareketi doğru bulmuyorum ama insani bir hareket. Bunu söylemek gerekiyor.



"NE YAPSIN ÇOCUK"

Tahammül sınırını aşmış ne yapsın çocuk. İnsanlar burada vicdani olarak değerlendirmiyorum. Burada etki ve tepki var. Bundan dolayı burada Yusuf'u linç edilecek bir durum yok. Burada gözükmüyor ama kendisine de bir saldırı var. Herşeyi çekmemişler. Linç edilmeyi hak etmiyor."


LUIS FIGO: İSPANYA ŞAMPİYON OLAMAZ