CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, asansör kazasının yaşandığı Mecidiyeköy’deki rezidans inşaatına gelerek açıklamalarda bulundu. Tekin “Buradaki dairelerin kimlere ait olduğunu önümüzdeki günlerde göreceksiniz. TOKİ tamamen yasadışı bir iş yapıyor. Bütün uygulamaları hukuka aykırıdır. TOKİ suç işliyor. TOKİ hakkında dava açacağız” dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve beraberindeki bir grup, Şişli’de asansör kazasının meydana geldiği rezidans inşaatına saat 10.30’ da gelerek açıklamalarda bulundu.
Gürsel Tekin İstanbul’daki AVM’lerin çokluğuna dikkat çekmek için bir harita gösterdi. Gürsel Tekin”Buradaki dairelerin kimlere ait olduğunu önümüzdeki günlerde göreceksiniz. TOKİ tamamen yasadışı bir iş yapıyor. Bütün uygulamaları hukuka aykırıdır. Plan tadili dahil olmak üzere bugüne kadar uygulamaların tamamında TOKİ suç işliyor. Hem TOKİ hakkında dava açacağız. Hem de burada hayatını kaybeden kardeşlerimizle ilgili hukuk süreci başlatacağız” dedi.

Asansör kazasında hayatını kaybeden İsmail Sarıtaş’ın kardeşlerini yanına alan Tekin “Biz CHP olarak burada hayatını kaybeden kardeşlerimizle hukuki süreci başlatacağız. Burada şehit düşen bütün arkadaşlarımızın hukuki davaları Cumhuriyet Halk Partisi avukatları tarafından sonuna kadar takip edecektir” diye konuştu.

8 AY İÇİNDE 1150 KİŞİ ÖLDÜ

8 ay içinde iş cinayetlerinde 1150 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Gürsel Tekin, “1150 işçi hayatını kaybetmiş. Bakanın kullandığı cümleler insana hakaret gibi geliyor. Buradaki uygulamaların tamamı yasa dışıdır. Bu yasa dışı uygulamalar konusunda odaları da davet ediyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı da buraya gelsin. Çetelere gücümüzün neden yetmediğini çok iyi anlıyorum. Soma’daki denetçi firmanın burada da denetçi olduğunu sizlere hatırlatmak istiyorum” dedi.

İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Çok açık ve net bunu görüyoruz. Üretim zorlaması var. Bunun yanında maliyet zorlaması var. Siz işi daha ucuza yaptırmak için taşeronluk sistemini acımasız bir şekilde kullanarak insanları, çalışanları adeta köleleştirerek bir uygulama içerisine girerseniz, Burada maliyetin getirdiği baskılardan dolayı çok kazanma hırsıyla bütünleşen bu anlayış, ister istemez güvenliği ikinci derecede bırakmaktadır. Bunları kim söylemiş biliyor musunuz? Bu cümleleri, oda başkanı değil, sendika başkanı değil. Dün itibarı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı bu cümleleri kurmuş. Şimdi gerçekten sormak lazım. Çalışma bakanı mısın? Yoksa şikayet bakanı mı? Bu ifadeleri kullanmak siyaset bakımından zulümdür. Bir bakan bunları söylüyorsa, kendi döneminde her yıl en az bin işçi ölüyorsa, siyasi ahlak gereği hiç durmadan derhal görevinden çekilmelidir. İstifa etmelidir.”

DHA