Diyarbakır'da 6-7 Ekim olaylarında partilerine üye 8 kişinin öldürülmesinden PKK ve HDP'yi sorumlu tutan Hür Dava Partisi (HÜDAPAR), son günlerde PKK/KCK/HDP/DTK ile barışmak için görüştükleriyle ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Arabulucu STK'ların girişimleri heticesinde diyaloğa kapalı olmadığımızı göstermek ve saldırgan tarafa mesajlarımızı doğru iletmesi için Hatip Dicle ile görüşülmüştür" denildi.

Hür Dava Partisi Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı yayın organlarında partilerinin PKK/KCK/HDP/DTK ile görüştüğü şeklinde haber ve açıklamalar yer aldığı belirtilerek, sadece Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkanı Hatip Dicle ile şahıs olarak görüştüklerini kaydetti. HÜDAPAR açıklamasında, "Partimizin adı geçen yapılarla hiçbir resmi görüşmesi olmamıştır.

Arabulucu STK'ların girişimleri neticesinde diyaloğa kapalı olmadığımızı göstermek ve saldırgan tarafa mesajlarımızı doğru iletmesi için Hatip Dicle'nin şahsı ile görüşülmüştür. Hatip Dicle'nin şahsı ile görüşülmesinin nedeni Hatip Dicle'nin kurumlarımıza ve partililerimize yönelik saldırıları ve vahşice işlenen katliamı kişisel olarak kınaması ve saldırıları tasvip etmediğini açıkça deklare etmesidir" denildi.

HDP SALDIRILARI KINAMALI

Barış ikliminin oluşması için HDP'nin partilerine dönük saldırıları ve saldırganları açıkça kınaması gerektiğinin yer aldığı açıklamada, "Şayet HDP gerginliğin tırmanmaması, saldırıların durması, çatışma çıkmaması ve barış ikliminin tesisi konusunda samimi ise öncelikle karalayıcı, itham ve hakaret edici dili terk etmeli, saldırıları ve saldırganları açıkça kınamalıdır. Resmi görüşmelerin başlayabilmesi için gerekli adımların atılması ve uygun zeminin oluşması şarttır" ifadelerine yer verildi.