Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Avcılar Reşit Paşa Caddesi üzerinde bulunan seçim karavanına polis tarafından baskı uygulandığı, karavanın park edildiği yerden çekilmesi istendiği iddia edildi. CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar, “AKP, Kaymakamlık’tan ‘Biz şu noktalarda AK Nokta kuracağız’ diye yazı almış. Emniyet yetkilileri de karavanın kaldırılmasını istedi. Yüksek Seçim Kurulu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili kararı diyor ki ‘halkın huzur ve refahını bozmamak, yaya ve taşıt trafiğini engellememek şartı ile önceden izin alınmaksızın stand açılabilir.’ Karavanı kaldırmayacağız, nöbete başladık” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken adayların çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Ortak çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Avcılar Reşitpaşa’da kurduğu seçim karavanının ise emniyet yetkilileri tarafından kaldırılmak istenmesi tepkilere neden oldu. İhsanoğlu’nun seçim ofisinden yapılan açıklamada, karavanın emniyet yetkilileri tarafından kaldırılmak istendiği belirtilerek bu konuda YSK tarafından 6 Haziran 2014 tarihinde aldığı karar anımsatıldı. Açıklamada, “Böyle bir karar varken AKP, Valilik havaleli bir karar çıkartarak, seçim çalışmaları çerçevesinde, belirlenen noktalarda ve belirtilen saatlerde ‘AK Noktalar’ kurulması, çevre ve emniyet güvenliğinin alınmasını talep etmişlerdir. Verilen listede, İhsanoğlu’nun karavanının durduğu nokta da bulunmaktadır. Bu karara istinaden yetkililer, İhsanoğlu’na ait karavanı kaldırmak üzere bir emir çıkartmışlardır.

Emniyet müdürü bizzat gelerek bahsi geçen sebeplerden ötürü karavanın kaldırılması için baskı uygulamaya başlamışlardır” denildi.

SABAHA KADAR NÖBET

CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar ise yapılanların yasal olmadığını belirterek “Karavanın başında sabaha kadar ilçe örgütü olarak dönüşümlü nöbet tuttuk ve tutmaya da devam edeceğiz” dedi. Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'nin haberine göre trafiğe kapalı caddenin Reşit Paşa ile kesiştiği yerde karavanın durduğunu ifade eden Acar, özetle şunları dile getirdi:

“Emniyet yetkililerine YSK’nin Cumhurbaşkanlığı ile ilgili kararını hatırlattık. Fakat dün (cumartesi) 14.00’ten sonra emniyetten sivil ve resmi polisler karavanın olduğu yere geldi, telefonlarla bizleri aradı, ‘kaldırın’ dedi. Biz ise kaldırmayacağımızı söyledik. Baskı akşam 20.00’ye kadar sürdü. Sivil ve resmi polisler sürekli karavanın etrafında tur attı, siren çalarak psikolojik baskı kurmaya çalıştı. Karavanı kaldırmamak için direniyoruz, diğer partilerde bize destek verdi. YSK’nin kararına karşın ‘mutlaka kalkacak’ denildi. Seçimin bu seçimlerde patronu YSK. Emniyetin ve mülki amirin belirleyici rolü yok. Emniyet burada, kaymakamlık ile birlikte müdahil olmaya kalkıyor. Karavanı kaldırmayacağız, karavan önünde dönüşümlü sabaha kadar nöbet tutuyoruz, nöbete devam edeceğiz.”