ABD gazetesi The Washington Post‘ta çıkan bir yazıda, Kobanê’nin güneyindeki Süleyman Şah Türbesi’nin IŞİD güçleri tarafından kuşatıldığına ve türbeyi koruyan TSK askerlerinin esir alındığına inanıldığını yazdı.

Dün yayımlanan makale, daha önce Time dergisinde editörlük yapmış olan, şu an ise The Washington Post için dış haberler hakkında yazan Ishaan Tharoor tarafından kaleme alındı.

Tharoor, IŞİD güçleri Kobanê’ye saldırırken, bölgenin güneyindeki türbenin etrafının sarılmış ve askerlerin esir alınmış olabileceğini yazdı. Ancak Tharoor, durumun detaylarının “belirsiz” olduğunu öne sürdü.

IŞİD daha önce Musul’da Türkiye Konsolosluğu’nu basarak 49 kişiyi esir almıştı. Hükümet bu rehineler yüzünden IŞİD’e karşı NATO zirvesinde ABD önderliğinde oluşturulan uluslararası savaş koalisyonuna imza vermemişti. Ancak Erdoğan rehineler bırakıldıktan sonra koşulların değiştiğini söyledi ve koalisyona askeri ve politik destek vereceklerini açıkladı. Gazetede yer alan iddia zamanlaması açısından kafalarda soru işaretlerine neden oldu.