Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu gece sabaha karşı vatandaşlarımızı aldık ve ülkemize getirdik. Sabaha karşı saat yarım sularında ilk temaslarımız yoğunlaştı ve sabah 05.00'de de ülkemize geldiler. Gece boyu yakından takip ettik gelişmeleri, biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Bu mutlu olay hepimizi güzel bir sabaha hazırladı" dedi.

Bakü'deki porgramını yarıda kesen Davutoğlu, ''Ben de biraz sonra Bakü'den ayrılarak, vatandaşlarımızla, başta başkonsolosumuz olmak üzere bütün kardeşlerimizle kucaklaşmak üzere ülkemize döneceğim. Şu anda rehinelerimiz sınırdan girdiler, Urfa'ya doğru hareket halindeler. Ben de buradan doğrudan Urfa'ya gideceğim, rehinelerimizle buluşacağım'' ifadelerini kullandı.

VALİ: "SAĞLIK DURUMLARI İYİ"

Terör örgütü IŞİD'in serbest bıraktığı 49 Türk rehine, bugün sabah saatlerinde Şanlıurfa'ya getirildi. MİT'e ait binada istirahate çekilen konsolosluk çalışanlarını Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ziyaret etti. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Küçük, rehinelerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Küçük: "Hepsi çok iyiler, sağlıklılar. Şimdi Sayın Başbakanımız geliyor. Kendileri burada kamuoyuna açıklama yapacak. Hepsi orada Başbakanımızla görüşecek.” dedi.

YENİ KIYAFETLER GETİRİLDİ

Vali Küçük'ün ayrılması ardından rehinelerin götürüldüğü kamu kurumuna bir araçla yeni kıyafetler de getirildiği de görüldü. Polisler tarafından otomobillerle getirilen yeni kıyafetler görevliler tarafından rehinelerin bulunduğu binaya götürüldü.

BAŞBAKAN ŞANLIURFA'YA GELDİ

Azerbaycan'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, rehinelerin Türkiye'ye getirildiğini açıkladıktan sonra kendisi de Şanlıurfa'ya geldi.

Bu açıklama ardından rehineler saat 08.15 sıralarında midibüslerle konvoy halinde Şanlıurfa GAP Havalimanı'na götürüldü. Kentten yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki havaalana eskort eşliğinde sıkı koruma altında götürülen rehinelerin bulunduğu araçların perdelerinin kapalı tutulması dikkat çekti. Başbakan Davutoğlu havalimanında rehinelerle birlikte kısa bir görüşme yaptı. Ardından serbest kalan 49 vatandaşla birlikte Ankara'ya döndü.

ANKARA'DA COŞKULU KARŞILAMA

Türk rehinelerin Ankara Esenboğa Havalimanı'na gelmesiyle birlikte alanda onları karşılamak için bekleyen aileleri gözyaşlarına boğuldu.