Beraberinde eşi Sare Davutoğlu ile birlikte saat 15.13'te ANA uçağıyla İstanbul'dan Ağrı'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, helikopterle Patnos'a hareket etti. Patnos ilçesinin Alparslan Mahallesindeki Spor Salonunda düzenlenen AK Parti 5'inci olağan kongresine yaklaşık 3 saat gecikmeli olarak katılan Davutoğlu için asılan 'Başın Ağrı Dağı gibi dik, biz seni çok sevdik' fotoğraflı pankart dikkat çekti. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da hazır bulunduğu kongrede konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da yoğun gündeminden dolayı geç kaldığını belirterek Patnoslulardan helallik istedi.

Sultan Alparslan'ın Malazgirt'e Pantos'tan yürüdüğünü bu nedenle ilçenini tarihte önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Davutoğlu, 6-7 Ekim olaylarında Patnosluların huzuru bozmak isteyenlere ders verircesine dimdik ayakta durduğunu hatırlattı. Davutoğlu, teşekkür etmek ve Patnosluları bağrına basmak için geldiğini anımsattı. Çözüm sürecini milletin bekası için hiçbir aksama olmadan başarıya ulaştırmak için sürdürmeye kararlı olduklarını vurgulayan Davutoğlu, 6-7 Ekim olaylarının aslında çözüm sürecine darbe vurmak için yapılan provokasyon olduğunu savundu.

YENİ BELEDİYE BİNASI İÇİN 7 MİLYON LİRA GÖNDERİLDİ

Çözüm sürecinde bütün Türkiye'yi kucaklamak üzere yola çıktıklarını kaydeden Davutoğlu, önlerine çıkan engellere takılmadan bu topraklarda ebedi kardeşliği inşa etmeye ahdettiklerini bildirdi. Hep birlikte bu süreci işleterek fitne tohumu ekmeye çalışanlara gerekli dersi vereceklerini ifade eden Ahmet Davutoğlu, 6-7 Ekim olaylarında vatandaşların mağduriyetinin giderildiğini belirtti. Gelirken belediye başkanının verdiği bilgiler ışığında yakılan belediye binasının yerine yenisinin yapılması için Patnos'a 7 milyon Türk lirası transfer ettiklerine dikkati çeken Davutoğlu, yakılan ve yıkılan her yeri tamir ve inşa edeceklerini belirtti. HDP'nin çözüm sürecinde samimiyetini göstermesi için millete özür borcu olduğunu aktaran Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun iddiaları konusunda şunları söyledi:

KILIÇDAROĞLU, KENDİNİ ANTRENÖR ZANNEDİYOR İDDİASI

"Güya MİT, CHP'yi karıştırmak için bazı faaliyetlerde bulunuyormuş. Kılıçdaroğlu'nun görmediği husus şu: Türkiye Cumhuriyeti kurumları gece gündüz bu vatanın emri ve hizmetindedir. Kılıçdaroğlu son 2 ay içinde kendisine imza vermiş olan delegelerin oyunu bile alamadı. Partisi içinde her türlü görüş çakıştı. Öyle bir takım düşünün ki herkes kendi oyununu oynuyor Kılıçdaroğlu da kendini antrenör zannedip etrafta dolaşıyor. Öyle bir itham ki bu. Aslında kendi acziyetini, zayıflığı örtmek için bir devlet kurumuna iftirada bulunuyor. Halbuki milletimiz biliyor. MİT dışarıdaki vatandaşları kurtarırken gösterdiği gayret ve cenki, içeride de huzur istikrar için gösteriyor.

Kılıçdaroğlu'na buradan sesleniyorum. İftiralar üzerine siyaset yapmayın. Devlet kurumlarını zafiyet içinde göstermeye çalışmayın. Çünkü bu kurumlar hepimize lazım. Elinde bir delil varsa sayın Kılıçdaroğlu çık ve söyle. Çık ve ispat et. İspat edemiyorsan müfterisin. İspat edemiyorsan devlet kurumlarını zayıflatmak üzere faaliyet gösteren bir ihanet içindesin. Çok açık ve net söylüyorum. Şimdi Anadolu'da bir söz vardır. Dün zikrettim. Oynamayan gelin 'yerim dar, yerim kısa' dermiş. Kılıçdaroğlu da yapamadığı liderlik dolayısıyla dağılmakta olan partisinin vebalini devlet kurumlarının üzerine yüklemeye çalışıyor. Sayın Kılıçdaroğlu MİT'in yapacak çok önemli işleri var. CHP ile uğraşacak kadar vakti yok. Ayrıca hiçbir şekilde hiçbir devlet kurumu siyasetin içinde değildir ve olmayacaktır. Kendi zafiyetinizi örtmek için devlet kurumlarına iftirada bulunmayın."