Rumeli Fener'inde içinde kaçakların bulunduğu belirtilen bir tekne battı.Faciaya ilişkin gelen ilk görüntüler dehşetin boyutunu gözler önüne serdi.

Kaçakları taşıdığı ileri sürülen bir tekne, Rumeli Feneri’nin 4 kilometre açıklarında alabora oldu. Keknenin alabora olması sonucu teknede bulunan yaklaşık 43 kişi denize savruldu. Olay yerine sevk edilen sahil güvenlik botları ve bölgedeki balıkçılar denize savrulan cesetleri toplamaya başladı. Kazanın ardından bölgeye giden Kıyı Emniyeti ve Sahil Güvenlik ekipleri kurtarma çalışmalarını başlattı. 43  kişilik tekneden 7 kişinin Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldığı belirtildi.

“BALIKÇILAR DENİZDEN CESET TOPLUYOR”

CNNTürk canlı yayınına bağlanan bir görgü tanığı “Balıkçılar şu an denizden ceset topluyor. Çok sayıda ölü var. Tekne Rumeli Feneri’ne doğru sürüklenmeye devam ediyor.” dedi.

“ÇOĞU ÇOCUK VE BEBEK”

Görgü tanığı cesetlerin büyük bir kısmının çocuk ve bebeklere ait olduğunu anlattı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Valilik tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"03 Kasım 2014 tarihinde Rumelifeneri kuzeyinde düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu başlatılan Arama Kurtarma faaliyetlerinde; 18:00 itibariyle 6 kazazede sağ olarak kurtarılmış, 24 kazazedenin cansız bedeni denizden alınmıştır.

Gündüz süresince yürütülen arama kurtarma faaliyetlerine Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan bir Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemisi, 7 Sahil Güvenlik botu, 1 dalış timi, 2 Sahil Güvenlik helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik uçağı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden 2 bot iştirak etmiştir.

Havanın kararması sebebiyle Arama Kurtarma faaliyetlerine halen 1 Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemisi ile devam edilmekte olup, 04 Kasım 2014 tarihindeki faaliyetlere Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı gemi/botlar ile devam edilmesi planlanmaktadır. Diğer kurum ve birimler tarafından kayıp olan kazazedelerin kıyıdan aranması faaliyetlerine destek verilmektedir."