Gezi Parkı direnişinin yıldönümünde Taksim başta olmak üzere birçok semtten Taksim Meydanı’na yapılmak istenen yürüyüşlere polis saldırısında çok sayıda kişi yaralandı, çok sayıda kişi ise gözaltına alındı. İstanbul Barosu Kriz Merkezi en az 75 kişinin gözaltına alındığını açıklarken, 2 avukatın da gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi. İHD İstanbul Şubesi ise 76 kişinin gözaltına alındığını, 11 kişinin de darp edilerek yaralandığını açıkladı.

İSTANBUL TOPLAMI

Taksim ve çevresindeki 76 kişinin gözaltına alınması dışında da gözaltılar yaşandı. Şişli, Sultangazi ve Okmeydanı'ndaki olaylarda da gözaltına 27 kişi alındı. Toplam rakam 103 oldu.

İZMİR'DE 50 GÖZALTI

İzmir'de polisin biber gazıyla müdahale ettiği gruptan 50 göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar otobüslerle emniyet müdürlüğü binasına götürüldü. Diğer göstericiler de dağıldı. Polisin Konak ve Cumhuriyet Meydanı arasındaki bölgede önlemleri sürüyor.

ANKARA'DA EN AZ 17 GÖZALTI

Gezi eylemleri sırasında polis kurşunuyla ölen Ethem Sarısülük’ün vurulduğu noktaya ise eylemciler gelerek karanfil bırakıp mum yaktı. Müdahale sırasında 2’si 18 yaşından küçük olmak üzere 17 kişi gözaltına alındı.