Validebağ Korusu içindeki otoparka yapılmak istenen cami ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı alındığı dün akşam saatlerinde ortaya çıkmıştı. Radikal'de yer alan habere göre; İstanbul 7. İdare Mahkemesi tarafından verilen kararda şöyle denildi:

“Henüz karar verilmeden davacı tarafından davalı ilçe belediyesince uygulamaya başlandığına yönelik dosyaya delil sunulduğu görülmüş olmakla, işlemin uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunduğu sonucuna varıldığından, davalı idarenin ara karara cevap alıncaya ve yeni bir karar alınıncaya kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verildi.”

Validebağ Korusu içinde yer alan otoparkta cami yapılabilmesi için Üsküdar Belediyesi plan değişikliğine gitmiş, planda yeşil alan olarak görünen arazi dini tesis alanına çevrilmişti. Mimarlar Odası plan değişikliğine itiraz etti. İtirazda, belediyenin asli görevinin yeşil alanları çoğaltmak olduğu belirtilerek 1200 metrekarelik parsele cami yapılamayacağı, Cami yapılabilmesi için minimum 5 bin metrekare gerektiği, mescit için bile 2 bin metrekare alana ihtiyaç duyulduğu ileri sürüldü. Mahkemenin tayin ettiği bilirkişi de hazırladığı raporun sonuç bölümünde ‘’Söz konusu alanın “1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı Tadilatı ile yeşil alandan çıkartılarak cami alanına alınmasının plan yapım ve yöntem ve tekniklerine uygun olmadığı kanaatindeyiz” demişti.