Şenol Gezer-SÖZCÜ

Emniyet'te 'paralel yapılanma' iddialarına yönelik operasyonlara bugün bir yenisi daha eklendi.

Geçmişte Edirne ve Tekirdağ emniyet müdürlüklerinde "yasadışı dinleme" ve "evrakta sahtecilik" yaptığı öne sürülen 17 istihbaratçı polis, İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen "eş zamanlı" operasyonlarla gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma, eldeki deliller ışığında bir kez daha operasyona dönüştü. Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul, Tekirdağ, Hakkari, Van, Diyarbakır, Antalya ve Tunceli'deki KOM ekipleri, önceden belirlenen "hedef adreslere" girdi.

AÇIĞA ALINMIŞTI

Aralarında emniyet müdürü ve komiserlerin de bulunduğu 17 şüpheliyi gözaltına alan illere bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, adreslerde arama yaptı.
Arama sonucu; çok sayıda CD, Hard Disk ve belgelere el konuldu. 17 Aralık öncesi Edirne ve Tekirdağ'da görev yapan istihbarat kadrosundaki polislerin, yasadışı dinleme ve bu suçu örtmeye yönelik evrakta sahtecilik suçlarına karıştıkları öne sürülüyor.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yeri 2 kez değiştirilen ve geçtiğimiz mart ayında açığa açılan İstihbarat Şube eski Müdürü Halil Hilal S. de bulunuyor.

İSTANBUL MERKEZLİ

İstanbul merkezli operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan sağlık muayenesinin ardından Fatih Vatan Caddesi'nde bulunan Emniyet Yerleşkesi'ne getirildi. Şüpheliler, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı.