Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ASKON Genel Kurulu'nda çok tartışılan Kaçak Saray'la ilgili açıklamalarda da bulundu. Erdoğan Kaçak Saray'da kaç oda olduğunu açıkladı.



Erdoğan'ın Ak Saray açıklaması şöyle:

"Beştepe'de yapılan sarayla ilgili sabah akşam yalan söylüyor. Bu adamı devleti de bilmiyor. Dünyayı da gezmemiş. SSK'yı nasıl batırdığı ortada. Şimdi çıkmış başka başka şeyler söylüyor. Kalkıyor 1000 odalı diyor. Bunu da bilmiyorsun 1150 küsür oda.

Biz orada Cumhurbaşkanlığı ihtiyacının karşılığını yapıyoruz. Köşede binada kalsaydınız. Neden öyle dev binalar yaptınız? Bunlar da büyük düşünmek gibi bir şey yok. Bunlara bir şeyi hatırlatmamız lazım: Büyük devlet idealini düşünenler büyük düşünürler. Biz bu adımlarımızı atarken adımlarımızı bu yönde atıyoruz.

Buckingam Sarayı restorasyona giriyor. 5 milyar paund. Yaklaşık 7-8 milyar dolar. Bu sarayların sayısı belli mi orada. Buna benzer ne saraylar var. Geçenlerde Türkmenistan’daydık. Astana yüzlercesi ile dolu bunların. Bunlar Türkiye’nin büyümesinin düşmanı.  İsteseler de istemeseler de biz Türkiye’yi büyütmeye devam edeceğiz."