AK­P’­li Küçükçekmece Belediyesi üç yıl önce yaptırdığı kamu binasını AKP’lilerin kurduğu Ensar Vakfı ile dinci İlim Yayma Cemiyeti’ne verdi. Mahalleli isyan etti.

Önce müzik akademisi

Belediye, İstanbul Atakent 3. Etap’taki Hobi Bahçeleri’nin yanına 3 yıl önce üç bloklu bina yaptı. İlkine 2 yıl önce İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle çocuklar için Müzik Akademisi açıldı. Diğer iki blok ise Ensar Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti’ne verildi. Ensar Vakfı’nda kimler yok ki... Vafkın kurucuları arasında eski Bakan Ömer Dinçer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP’ye yakınlığıyla bilinen iş adamı Aziz Torun var. Vakfın Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı ise Abdullah Gül’ün damadı Mehmet Sarımermer... Bir önceki Belediye Başkanı AKP’li Aziz Yeniay’ın ‘Burayı lokal yapacağım’ sözünü hatırlatan mahalleli, bu bağışa isyan etti. Geçen hafta eylem yapan halk ‘Yandaşa değil mahalleye hizmet istiyoruz’ pankartı açarak mevcut Belediye Başkanı AKP’li Temel Karadeniz’e tepki gösterdi. Karadeniz vakıflarla resmi protokol imzalanmadığını söyledi. Ancak binalara bu vakıfların bayrakları asıldı. Gelen tepkiler üzerine de bayraklar kaldırıldı.

Halk isyan etti

Atakent’in kadın muhtarı Halime Totkanlı, bağışları eleştirdi. Atakent’in AKP’ye en az oy çıkan bölgelerden biri olduğunu söyleyen Totkanlı, “Bu karar yanlıştır. Vatandaş her gün muhtarlığa gelip isyan ediyor. Sanırım bizi cezalandırıyorlar” dedi.