Halk Arenası'nda Usta Gazeteci Uğur Dündar'ın konusu, Türkiye'nin de ana gündem maddesi olan Soma Faciası. Konuklar, Soma faciasından önce Soma Madenleri için komisyon önerisi AKP tarafından reddedilen CHP'nin Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Soma halkı.

"MÜFETTİŞTEN ÖNCE HABERİ GİDİYOR"

Özgür Özel'in Soma madenleriyle ilgili verdiği önergeyle ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan, "önergede Soma kelimesi dahi geçmiyor" demişti. Özel Erdoğan'ın bu açıklamasını "Ya danışmanları ona gerçek dosyayı vermedi ya da onu kimse dinlemez diyerek yalan söyledi" sözleriyle değerlendirdi. Özel şunları dedi:

"Bir müfettiş anlatıyor. Bir madene teftişe gittim. Orada bir çalışan bana "sizin geleceğinizi Çarşamba'dan biliyorduk" diyerek adımla hitap etti. Bana hangi madene gideceğim ise Cuma günü bildirilmişti. Yani ben öğrenmeden denetleyeceğim maden sahibi öğrenmiş. Bilgi demek tepeden gelmiş" dedi.

"KAZA 2 YILDIR GÖSTERE GÖSTERE GELİYORDU"

Halk Arenası Soma Faciası Özel yayını'nda facianın yaşandığı madende emniyetçi olarak çalışan bir işçi söz aldı. İki yıldır Soma Holding'e ait madende çalıştığını anlatan işçinin sözleri duyanları hayrete düşürdü. Emniyet bölümünde çalışan işçi, kazanın iki yıldır göstere göstere geliyorum dediğini anlattı. Bakın neler dedi:

"İki yıldır bu madende çalışıyorum. Emniyetçiyim. Ocakta emniyet diye bir şey yok. AKP'yi arkalarına almışlar. Makinalar ötüp duruyordu iki yıldır. Ben farkındaydım. Kazılmaması gereken metan gazlı bölgeleri kazıyorlardı çünkü. Daha önce de müfettişler geldi ama sadece ana kolları geziyorlar. Hiç detaylara bakmıyorlar. Ama dışarıya baksan kapının önünde 500 işçi var. Çünkü malı hayvanı para etmeyen çiftçi gelip madencilik yapıyor.

BÜTÜN ELLER HAVAYA KALKTI

Bir işçinin hepimizin bankalara borcu var sözleri üzerine Uğur Dündar izleyici Somalılara "banka borcu olanlar ellerini kaldırsın lütfen" diye seslendi. Yayında pek çok el havaya kalktı.