Sümeyye Erdoğan, dernek bürosunun açılışını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, dernek şubesini açmak için Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte Denizli'ye geldi. Demokrasi Bulvarı'nda bulunan KADEM Denizli Temsilciliği'nin açılış törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve eşi Ayşen Zeybekci, Sümeyye Erdoğan, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Sümeyye Erdoğan'ın başkanvekilliği yaptığı KADEM'in Gaziantep'ten sonra ikinci şubesinin Denizli'ye açıldığı belirtildi.

 

Açılışta konuşan Sümeyye Erdoğan, kadının demokraside çok önemli yeri olduğunu belirterek, "Kurduğumuz KADEM olarak tüm toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilmek için çeşitli illerde temsilcilikler açmaya başladık. Denizli'de sivil toplumun ne kadar etkili ve hareketli olduğu hepimizin malumu. Biz de bunu değerlendirebilmek adına Denizli'de bu şubemizi açıyoruz. İlk şubemizi Gaziantep'te açmıştık. İkincisini de Denizli'de açıyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de "Kadın hareketi bu kadar güçlü olmasa, bu yürüyüş tek ayağı olmayan bir yürüyüş haline gelirdi. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere kadın hareketinin siyasette, ticarette, ekonomide olması yönünde çalışan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

 

Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınlarla ilgili, siyasette temsili ile ilgili kendilerinden birkaç adım önde gittiğini ileri süren Zeybekci, "Belediye başkanlığı döneminde yan gözle de olsa işlerimize bakarken, şimdi işlerimizin bir kenarından geçemez hale geldiğimizde eşimin işleri alıp götürüp yapabildiğini gördüğümüzde cumhurbaşkanımızı daha iyi anlıyorum. KADEM'i bütün kalbimle destekliyorum" dedi.