Selahattin Demirtaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığı hakkındaki sözlerine tepki gösteren Erdoğan, “HDP’nin adayı 77 milyona hitap etmeye bayrak demeye başladı. Vatan demeye, cami demeye başladı. Baktım hutbelerden de bahsediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı da eleştiriyor. Diyor ki, ‘Hutbeler merkezden gönderiyor’ Bak neleri takip etmeye başladılar. Ya senin camiyle işin var mı ya? Bunlar sipariş üzere bu işleri yaparlar. Bunları ibadeti tamamiyle aldatmaya yöneliktir.” dedi.

 

Televizyonda yayınlanan yeni reklam filminin yasaklanması konusuna değinen Erdoğan, “Bu film MHP’lileri rahatsız etti. Ezan, seccade, başı kapalı bacım varmış. YSK’ya şikayet etti ve 6’ya 4 oy çokluğu ile karar verdi. Verdiniz de ne oldu? Bu MHP’nin bilyaları dağıldı. Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu.” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU, SEN ALEVİSİN. ÇIK, SÖYLE”   

Demokrasi konusunda atılan adımlar hakkında konuşan Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Alevilik konusunda eleştirilerde bulundu. Erdoğan şöyle dedi: “Ankara şuanda bölgesinde demokrasinin başkenti. Ankara artık yasaklayan değil. Başörtüsü artık kamuda, üniversite serbest. Farklı dillerde konuşmak serbest. Göğsünü gere gere Kürdüm, Türküm, Boşnağım, Aleviyim demek serbest. Bizden önce bunlar söylenemiyordu. İnançları özgürce yaşamak serbest. Kılıçdaroğlu rahatsız olmuş. Erdoğan neden böyle söylüyor diye. Bu ayrımcılık değil. Bugüne kadar Alevi vatandaşımız Alevi olduğunu söyleyemediği için rahatsızdı. Sende Alevisin. Çıkıp söyle korkma. Bende Sunniyim. Sünni olduğumu rahatça söylüyorum. Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. Aldatıcılardan olma. Biz bunu sağladığımız için Türkiye büyüdü. Bunu tesis ettiğimiz için Türkiye ekonomisi büyüdü.” ifadelerini kullandı.

 

“BU ÜLKEDE MUHALEFETİ DE BİZ DEĞİŞTİRDİK”

Çatı aday olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu’nun sonrasında CHP’de HDP’de değişimlerin olduğunu kaydeden Erdoğan, Selahaddin Demirtaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığını eleştirmesine tepki göstedi. Erdoğan, “Sözüm ona dindar, muhafazakar bir şahsı Cumhurbaşkanı gösterdiler. CHP Genel Başkanı gittiği yerde kitaptan, Hz. Paygamberden bahsediyor. Güzel şeyler oluyor. O da alıştı bu işlere. Ne güzel gelişmeler. HDP’nin adayı 77 milyona hitap etmeye bayrak demeye başladı. Vatan demeye, Cami demeye başladı. Baktım hutbelerden de bahsediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı da eleştiriyor. Diyor ki, ‘Hutbeler merkezden gönderiyor’ Bak neleri takip etmeye başladılar. Ya senin camiyle işin var mı ya? Bunlar sipariş üzere bu işleri yaparlar. Bunları ibadeti tamamiyle aldatmaya yöneliktir. Oy kazanmaya yöneliktir. Bunlar olduğu gibi görünüp göründüğü gibi olanlar değildir. Biz sadece Türkiye’yi değil, muhalefeti dahi dönüştürdük, değiştirdik.” diye konuştu.

 

“AMBERİN ZAMAN’A AŞAĞILIK KADIN BENZETMESİ”

Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu ile aynı programa katılan Amberin Zaman’ın açıklamaları konusunda da eleştiride bulunan Erdoğan şöyle dedi: “Kılıçdaroğlu ile Doğan grubunun medya organında çıkıyor bir tane aşağılık kadın onun yanında Müslümanlara hakaret ediyor. Kimsin sen ya? Önce haddini bil. Sen nasıl olur da yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede, ‘Müslümanlardan başka bir şey mi beklenir? Kimsin sen?”

 

“DENİZ BAYKAL, YARGI YOLU AÇIK GİT ÇIKAR”

Deniz Baykal’ın bugün yaptığı ‘Erdoğan sorumluları bulmalı’ açıklaması hakkında da konuşan Erdoğan, “Baykal git sen çıkar. Yargı yolu var git çıkar. Ben sana yolu gösterdim. Bu gözetleyenler seni de gözetledi. Bu Başbakan samimi olmasaydı daha da rezil olacaktın. Ben bakanım Binali Yıldırım’la müdahale ettim de daha da olay büyümedi. Bizim bu iyiliğimizi görmüyor hala çıkarsın diyor. Kılıçdaroğlu’nu korumaktan vazgeç. Dürüst ol.” açıklamalarında bulundu.