CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün bazı gazetelerde, “Zarrab'ın Kuryesi: Ankara’ya çok para taşıdım” başlığıyla yayımlanan habere ilişkin, “Bugünkü gazeteleri herhalde okudunuz. Rıza Zarrab’ın kuryesi ‘Ankara’ya çok para taşıdık’ diyor. 17 Aralık dosyasını kapatan savcıya soruyorum. Yandaş savcıya soruyorum. O ‘çok paralar taşıdık’ diyen kişi bu paraları kim için ve niçin taşımıştır. Ankara’ya taşınan paralardan kimler besleniyor? Bunun hesabını soracağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Kültür ve Sanat Kongre Merkezi’ndeki Eskişehir Bölge Toplantısı’na katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi olarak kul hakkı yemeyeceklerini ve asla yolsuzluk yapmayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Açıkça ilan ediyoruz. Her kuruşu halk için harcayacağız diyoruz. Bu güzel topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek diyoruz. Kendini İslami kesim olarak tanımlıyorsan doğrudan yana, adaletten yana, saygıdan yana olmalı, hesap vermekten, ahlaktan yana olmalısın” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında 17 Aralık soruşmasına da dikkat çekti. Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde “4 bakandan istifa edip kendisini korumaları yönünde” bir isteği olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bakanlardan birisi çıktı dedi ki, talimatı sen verdin. İstifa etmesi gereken birisi varsa o da sensin. Ben niye istifa edeyim. Talimatı sen veriyorsun ben de yerine getiriyorum…” dedi.

“HEPİMİZ BİLİYORUZ ASLINDA GERÇEKLERİ”

Bugün, “Zarrab’ın Kuryesi: Ankara'ya çok para taşıdım” başlığıyla bazı gazetelerde yer alan habere ilişkin de açıklamaya yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugünkü gazeteleri herhalde okudunuz. Rıza Zarrab’ın kuryesi ‘Ankara’ya çok para taşıdık’ diyor. 17 Aralık dosyasını kapatan savcıya soruyorum. Yandaş savcıya soruyorum. O ‘çok paralar taşıdık’ diyen kişi bu paraları kim için ve niçin taşımıştır? Sen dosyayı kapattın ama biz bu dosyayı kapattırmayacağız. Sen belki bir yerlere geleceksin, seni taşıyacaklar bir yere ama sen asla şunu unutma: Senin çocukların seninle asla övünmeyecekler ve belki senin adını hiç anmayacaklar. Çünkü babası yolsuzluk dosyasını kapattı diye utanacaklar. Çocuklarına bu kadar ağır bir miras bıraktı. Çocukların bu mirasın altında ezilecek. Ankara’ya taşınan paralardan kimler besleniyor? Bunun hesabını soracağız. Hepimiz biliyoruz aslında gerçekleri” ifadelerini kullandı.

“SİYASETİ AHLAKLI YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Başbakan Davutoğlu’nun Danışmanı Etyen Mahçupyan’ın “İslami kesim yolsuzlukların farkındadır” sözlerine de atıfta bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Müslümanlık hırsıza prim vermek değildir. Müslümanlık harama ortak olmak değildir. Müslümanlığı bu alana taşıdığınız andan itibaren sizin Müslümanlığınız da sorgulanır. Siyaseti ahlaklı yapmak zorundayız” dedi.

“OTURUYORUZ BEYEFENDİYE BİN ODALI SARAY İNŞA EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı eleştiren Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Elin oğlunun neler yaptığını televizyonlardan izliyoruz. Milyarlarca kilometre ötede kuyruklu yıldıza uzay aracı indiriyoruz. Halktan toplanan vergilerin nerelere harcandığını görüyorsunuz. Aklın zenginliğini, aklın özgürlüğünün nelere kadir olduğunu ortaya çıkarıyorlar. Biz ne yapıyoruz? Oturuyoruz beyefendiye bin odalı saray inşa ediyoruz. Kimin parasıyla? Kendi paranla yaptıysan yaptır. Milletin parasıyla yaptıysan haramdır diyor Ebu Zer. O nedenle hepimizin oturup yeniden düşünüp karar vermesi gerekiyor. Ey Kılıçdaroğlu neden bize bu soruları soruyorsun diyebilirsiniz. Sormamın nedeni şu: bu ülkede birlik içinde huzur içinde yaşayacaksak, bu ülkede ortak payda alanlarımızı genişleteceksek, bu ülkede herkesin işi olsun diye bir amacı gerçekleştireceksek benim de sorumluluğum var senin de sorumluluğun var. Ben yanlışları muhalefet edeceğim, sen oturup düşüneceksin, vicdanının sesini dinleyeceksin. Adaletten, hukuktan yana oy kullanacaksın. Senin sorumluluğun bu. Bunu hatırlatmak da benim görevim.”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün koordinasyonunda gerçekleşen toplantıya Genel Sekreter Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcıları Seyhan Erdoğdu ve Bülent Tezcan ve yöre milletvekileri katıldı.