Türkiye, Hakkari Yüksekova'daki üç şehidine ağlarken Ankara'da bugün duyanları öfkelendiren bir olay yaşandı. Yılmaz Yiğit adlı gazi, PKK'nın 2007 yılında 21 silah arkadaşıyla beraber pusuya düşürdüğü bir gazi. O çatışmada iki kolunu, sağ ayağını ve bir gözünü kaybetti.

Bugün Ankara'da yaşayan Yılmaz Yiğit, 3 yaşındaki kızı Z.Y. ile otobüse bindi. Yiğit "Gaziyim" diyerek kızıyla bir yere oturdu. Ancak otobüs şoförü Vahit Çatal iddiaya göre gaziye "kartını bas yoksa inemezsin" dedi. Bunun üzerine "elleri olmadığı için arka cebindeki cüzdanına ulaşamadığını söyleyen Gazi Yiğit, şoförden yardım istedi. Aldığı yanıt gaziyi şoke etti. Karakol tutanağına yansıyan ifadeye göre Çatal şunları söyledi:

"Bana ne... Çıkarmak zorunda mıyım? Bunlar hep böyle. Benim için mi kollarını kaybettin. Sana iyi olmuş, iyi ki kaybetmişsin. Senin gibi şerefsiz bir gaziden 2 bin 500 lira tazminat aldım..."

Duydukları karşısında sinirlenen Gazi Yiğit, OdaTV'nin haberine göre protez kolunu kaldırarak şoför Çatal'ın üzerine yürümek istedi. Ancak şoför ona vurmak isteyince kendini korudu.

Otobüstekilerin gözleri önünde yaşanan olay karakola taşındı. İşte Gazi Yiğit'in verdiği o ifadenin tutanağı.