İnce konuşurken, sözü sık sık salondaki Kemal Kılıçdaroğlu lehindeki sloganlarla kesildi. Salondan gelen "Başbakan Kemal" sloganlarına karşılık İnce'nin de "inşallah" demesi dikkat çekti. Kılıçdaroğlu lehine sloganlar karşısında "Çetin Altan buna, 'Türke Türk propagandası yapmak derdi" ifadesini kullanan İnce, "Bana burada Başbakan Kılıçdaroğlu diye bağırmanıza gerek yok. Sokakta insanlar bağırıyor mu? Sokağa bakın" dedi. Sloganların sürmesi üzerine, Divan Başkanı Engin Altay "Muharrem İnce, CHP'nin evladıdır. Konuşmasını dinlemek, bu salondaki gerçek CHP'lilere yakışandır" diyerek müdahale etti.

CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce konuşmasında sol vurgusu yaptı. İnce, Bülent Ecevit'in yüzde 42 oy aldığını, bunu sol söylemle yaptığını söyleyerek, partiye sağ kesimden isimler alınmasını sert şekilde eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nu "parti içi demokrasi" diyerek başa geldiğini hatırlatan İnce, "Ancak tek adamlığa gidiyor" mesajı verdi.

Muharrem İnce'nin konuşmasında en büyük hedef Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan'ın Başbakanlığı dönemindeki söylemleri ve yaptıklarından örnekler veren İnce, bunlara karşı durmak için CHP Genel Başkan adayı olduğunu açıkladı. İnce, "Berkin'in anasını yuhalatanı oradan indirmek için buradayım...İmar peşine düşmüş bir Başbakan'a, Atatürk'e İnönü'e 'iki ayyaş dedirtmemek için buradayım...Yargıyı kendine bağlayan Cumhurbaşkanı'nı yüce divan'a göndermek için buradayım" dedi. Erdoğan'ın "diktatörlüğe gittiğini" öne süren İnce, "Ben diktatöre direnişi başlatmak için buradayım" dedi.

MANSUR YAVAŞ'A ELEŞTİRİ

İnce, isim vermeden MHP kökenli Mansur Yavaş'ın son yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılmasını eleştirdi. İnce, "Parti meclisi'ne beni CHP'li zannederler diye girmeyenleri Başkent'e aday yapıyorsun" diyerek, Yavaş'ın aday yapılmasına yüklendi.

Muharrem İnce'nin konuşmasından satırbaşları

(Muharrem İnce konuşmasına Hasan Hüseyin Korkmazgil'in Acıyı Bal eyledik şiirini okuyarak başladı)
Selam olsun sana sarı saçlı mavi gözlü devrimci Mustafa Kemal Atatürk Selam olsun Kurtuluş savaşımızın isimsiz kahramanlarına.
Karayılan'a selam olsun. Ağrı dağı gibi başı dik Kızılırmak gibi akışkan CHP'ye selam olsun. Umut bir iddiadır, umut başlangıçtır, umut geleceğe hazırlanmaktadır. Umut varsa bahane yoktur. Umut varsa yapılması gereken işler vardır. Bizim için imkansız yoktur.

Ben başkan olduğumda CHP Genel Merkezi'nin ışıkları sabaha kadar yanacak onun için buradayım. Seçim akşamları genel merkez önü cenaze yeri değil bayram yeri olsun diye buradayım. Berkin'in annesi yuhalatan o adamı oradan indirmek için buradayım. Çocuklarımızı istemedikleri okulları kaydedenleri iktidardan uzaklaştırmamak için burdayım. Özgürlük isteyenleri bokaklarda joplatmamak için gazlatmamak için burdayım. Atatürk ve İsmet İnönü'ye iki ayyaş dedirtmemek için burdayım.

Uludere'de çocuklarımızı bombalatmamak için burdayım. Kafa kesen örgütleri komşumuz yapmamak, çocuklarımızı bu örgütlere kaptırmamak için burdayım. Cumhurbaşkanını Yüce Divan'a göndermek için burdayım. Kapısını çaldığımız büyük hasret için burdayım.

Sağdan oy istemeye partiye yeni isimler katmaya evet. Fakat ilkelerimize aykırılığa hayır. CHP bir büyük ırmağa benzer. CHP'nin doğuş kaynağı Kuvayı Milliye ruhudur. Sivas kongresidir. Bu ırmak anadolu ve Rumeli müdafai hukuk kongresinden doğar. Bu ırmağa yolda pek çok dereler katılır. Bu derelerin amacı ırmağı büyütmek ırmağın debisini artırmaktır. Sonradan katılan derelerin amacı ırmağı bulanıklaştırmak olamaz. Haddi değildir benim kaynağımı sorgulamak.

Son yıllarda merkez sağdan gelen arkadaşlarıma sesleniyorum. Cumhuriyet ilkeleri, laiklik, yaşam biçimi konusunda hiçbir ayrılığımız olmayan arkadaşlarıma sesleniyorum. Siz sonradan katılan dere değilsiniz. Kaynağımız bir, yatağımız bir. Bizim sorunumuz bu değerleri benimsememiş, kendi siyasi kulvarında başarısız olmuş, kendi partisini batırmış insanları CHP'nin kurtarıcı gibi görmesindedir. Bu zihniyet CHP'yi başarıya götüremez. Partimizin evladıyla sağdan soldan herkesimden oy alabiliriz. Yalova'da devlet oradaydı. Bakanlar başbakan oradaydı. Sağcılaşmadan sağdan oy aldık. Biz bir kentte bunu başardık. Emin olun Türkiye'de de bunu başarabiliriz.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde beni üzüntülere gark eden olayı anlatayım. Partinin üç grup başkan vekilinden biriyim. Adayımızı televizyondan öğrendim. Anket yapıldı delege arkadaşlarıma sesleniyorum içinizden bir Allah'ın kulu Ekmeleddin İhsanoğlu yazdınız mı? o zaman neden yapıldı bu anket.

Milletvekili listesinde olmak mı önemli dik durmak mı önemli. Sayın Kılıçdaroğlu risk aldım dedi. Risk almakta kazanma ihtimali vardır. Ben ihsanoğlu adını duyduğumda risk falan görmedim. Yüzde yüz başarısızlık gördüm. Bu risk değil öngörüsüzlük, bu siyaseti bilmemek demektir. Baktım aday oldu yi ne de kurtarabiliriz dedim. Bir yöntem değişikliği önerdim. MHP birinci turda ayrı aday çıkarsın biz ayrı aday gösterelim dedim. Birinci turda toplumun önüne çıkalım en yüksek oyu kim alırsa onu destekleyelim dedim. Ama sakalım olmadığı için dinletemedim. Eğer bu yöntemi uygulasaydık Recep Tayyip Erdoğan şu an cumhurbaşkanı değildi. Ben isim değil matematik önerdim. Hazmedemiyorum bu seçimi. Siz hazmedebiliyor musunuz bilemem.