Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağında su basması sonucu mahsur kalan 18 işçiden 2'sinin cesedinin çıkartılması ardından 16 işçi için kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.

Kurtarma çalışmalarında 20'nci güne girilirken, çevredeki diğer kömür ocaklarında çalışan işçiler de meslektaşlarının kurtarılması için AFAD ile birlikte çalışmasını sürdürüyor. AFAD, ocağın kalan 487 metrelik alanında arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde 28 Ekim Salı günü saat 12.15 sıralarında Has Şekerler Madencilik şirketine ait kömür ocağına, kullanılmayan eskiocakta biriken suyun basması sonucu 34 işçiden 18'i mahsur kaldı. Yapılan çalışmalar sonucu 6 Kasım Perşembe günü işçilerden Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı'nın cesetleri ocaktan çıkartıldı.

Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında 'Bilinçli Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Sebebiyet Vermek' suçundan gözaltına alınan 8 kişiden aralarında maden ocağı sahibi Saffet Uyar ve ruhsat sahibi Ermenek Cenne Linyit Kömür şirketinin sahibi Abdullah Özbey, tutuklandı. Özbey'in avukatı Metin Tevfik Buğdaycı, Özbey'in tutuklanma kararı için Karaman Sulh Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunup, tahliye edilmesini istedi. Mahkeme heyeti itiraz talebini değerlendirecek.

MADENCİ ARKADAŞLARINI KURTARMAK İÇİN ÇALIŞIYORLAR

AFAD, kurtarma çalışmalarının 797 kişilik bir ekiple yapıldığı desandre bölümünde 753 kotuna ulaşıldığını ve toplam 800 vagon, nefeslik bölümünde ise, 777 kotuna ulaşıldığını ve 1242 vagon hafriyatın çıkarıldığını, ocakta galeriler dahil 487 metrelik alanda daha arama- kurtarma çalışmasının yapılacağını bildirdi. AFAD tarafından sürdürülen kurtarma çalışmalarına katılan çevre kömür ocaklarında çalışan işçilerde, madenci arkadaşlarını kurtarmak için çalışmasını sürdürüyor. Zaman zaman da ocak dışına çıkarak dinleniyor.