Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mal bildirimine ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununda unvanlar itibarıyla bildirimlerin verileceği mercilerin belirtildiğini, bahsi geçen husus ile ilgili bakanlığına ulaşmış herhangi bir bildirim bulunmadığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, soru önergesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mal bildirimine işaret ederek, “İki mal beyanı arasında geçen 3 yıllık sürede servetinin 1 milyon TL artması karşısında Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu uyarınca Recep Tayyip Erdoğan hakkında yapılmış herhangi bir incelemeniz var mıdır? TBMM Başkanlığından Erdoğan hakkında tarafınıza ulaşmış herhangi bir bildirim var mıdır? Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanun kapsamında bakanlık olarak son 5 yıl içerisinde kav davaya müdahil oldunuz?” diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı, Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununda unvanlar itibarıyla bildirimlerin verileceği mercilerin belirtildiğini, soru önergesinde bahsi geçen husus ile ilgili bakanlığa ulaşmış herhangi bir bildirim bulunmadığını söyledi.

Maliye Bakanı, Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında müdahil olunun davalarla ilgili olarak 2013 yılı Ocak ayından itibaren istatistiki veri bulunduğunu, son iki yılda 451 adet davaya müdahil olunduğunu belirterek, “Bu davalardan 70 adedinin lehimize, 64 adedinin aleyhimize sonuçlandığı tespit edilmiştir” dedi.

ANKA