Yavaş, 31 Mart sabahı Ankara’da yönetim anlayışının değişeceğini söyledi ve ekledi: Türkiye, Gökçek’in kirli siyasetinden bir an önce kurtulmalıdır...
CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, seçim çalışmalarına hızla devam ediyor. Halkın desteğini aldığını ve iddialı olduğunu söyleyen Yavaş, SÖZCÜ’nün sorularını yanıtladı. Belediye başkanı olursa yapacaklarını, projelerini sıraladı. Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ise şöyle seslendi: “Gün gelecek, devran dönecek, Melih Gökçek halka hesap verecek. O gün de yaklaşıyor...” İşte CHP’li Mansur Yavaş’ın o açıklamaları:

‘Yolsuzluğum varsa çıkarsın’

- Melih Gökçek’le bire bir mücadeleye gerek yok. Biz, Gökçek’in yönetim anlayışına ve kirli siyasetine karşı çıkıyoruz. Türkiye’nin bu anlayıştan bir an önce kurtulması lazım. 20 yıl önce yaptığım konuşmalardan medet umuyor ve bunları CD yaptırıp dağıttırıyor. Oysa ben 10 yıl başkanlık yaptım. Yolsuzluğum, uğursuzluğum varsa ortaya çıksın. Bana, eski konuşmalarımla saldırmaları komik kaçıyor. Bu, benim için söyleyecek sözü olmadığını ortaya koyuyor.



Projenin adı: Akıllı Ankara

- Ankara’yı halkla birlikte yönetmeye talibim. Bu yüzden projelerimin, yönetim tarzımın tartışılması lazım. Ankaralı buna göre karar vermeli... Ortak akılla kenti yönetmek en büyük projedir. Düğmeyi baştan doğru bağlamak önemli. Geçmişi koruyarak, geleceği planlayan, üretken bir Ankara ve bunun için de ‘Akıllı Ankara’ projemiz var. Ulaşımdan çevreye, sağlıktan kent planlamasına kadar bütün alanlarda teknolojiyi kent planlamasına sokarak, verileri toplayıp kenti buna göre yönetmek, kentte yaşayanlara saygıyı ön plana alan proje hedefimizdir.

Sosyal yardım sözü verdi

- Sosyal yardım alanların yardımları kesilmeden devam edeceği gibi onların su ve ulaşım ücretleri de daha az olacak. O ailelerin çocuklarını, üniversite öğrencileriyle buluşturacağız. Daha iyi yetişmelerini sağlayıp yardım alan değil, meslek sahibi insanlar olarak yetiştirilmelerini sağlayacağız. Üniversite öğrencileri de verdiği bu hizmetlerden dolayı ücret alacak, kendilerine burs verilecek.

‘Hizmetler ucuzlayacak’

- Yalnız sosyal yardım alanlar değil insan hakkı olarak gördüğümüz su ve ulaşım ücretlerinin ve diğer belediye hizmetlerinin ucuzlatılması da tüm vatandaşlarımız için geçerli olacak.
- Trafik çilesinin olmadığı, insanların AVM’lerde değil açık havalarda kenti ve kendi kültürlerini yaşadığı, dünyanın her yerinden milyonlarca turistin gezdiği, taksicilerin, esnafın zengin olduğu Ankara hedefliyoruz. Projelerimize büyük projeler gözüyle bakıyoruz. Hayali, gerçekleşmeyecek hiçbir projemiz olmayacak.

Seçilince, rozetimi çıkarıp herkesin başkanı olacağım

Projelerini anlatan CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, mevcut Belediye Başkanı ve AKP Adayı Melih Gökçek’i ise sert sözlerle eleştirdi. Yavaş’ın hedefinde Gökçek’in 25 milyona yaptırdığı 5 Ankara Kapısı vardı. İşte o sözler:

‘Hepsi eski...’

- Melih Gökçek’in, yeni diye açıkladığı projeler, geçen dönemden kalan, bir kısmını hükümete havale ettiği, diğer bir kısmı da gerçekleşmeyecek projeler. Gökçek, kendi hayalini ancak gerçekleşmeyecek hayalini Ankaralılara pazarlayan projeler anlatıyor. Sormak gerekir, geçen dönemde verdiğin sözlerin kaçını tuttun? Her seçim öncesi klasik Gökçek taktikleri...

‘Mimarisi belli değil...’

- Genel Başkanımızın söylediği ‘Mansur Yavaş belediye başkanı seçilecek. Rozetini çıkaracak ve herkesin başkanı olacaktır’ sözü önemlidir. Başkan olduğum gibi rozetimi çıkarmış olacağım ve herkesin başkanı olacağım.
- Gökçek, Ankara’nın girişlerine büyük harcamalarla kapılar yaptırıyor. Mimarisi ne Osmanlı, ne de Selçuklu. Kendi başına karar vermiş, üstelik şehrin girişlerine değil, içine yapılıyor. Kimseye danışmadan karar alıyor, belediyenin parasını harcıyor. Kesinlikle söylüyorum: Bu yönetim anlayışını değiştireceğiz. Ne yapmak istersek önce halka anlatacağız, onların görüşünü alacağız. İyi yapılan işleri de 31 Mart’tan itibaren devam ettireceğiz.

Ankaralılara çağrı yaptı

- Son dönemlerde ‘Ankara, İstanbul belediyeleri AKP’nin elinden giderse hükümet gider’ deniliyor. Bana göre yanlış bir söylem. ‘Gökçek gider’ denilmeli. O yüzden, Gökçek, kendisine değil AKP’ye oy istiyor. Bunu da kendisine güven oyuna çevirmeye çalışıyor. Bu oyuna gelinmemeli. Oyverilen Melih Gökçek olmalı.

İddialara sert cevap

- Ben, geçmişini inkar eden birisi değilim. Siyaset yaptığım dönemlerde o konuşmalarım vardır. Ama, hükümet üyelerinin 6 ay önceki konuşmalarını, Melih Gökçek’in konuşmalarını dinlerseniz belgesel çıkar. Biz geleceğe dönük siyaset yapıyoruz. Melih Gökçek ekipler oluşturmuş, benim Tunceli’den gelme Alevi olduğumu yayıyor. Tuncelili olsam, Alevi de olsam bunu gururla söylerim.