AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, muhalefet partilerinin AKP'nin yaptıklarına sadece karşı çıkıp engelleme fonksiyonunda olduğunu savunarak, Konfüçyüs'ten örnek verip örümcek benzetmesi yaptı.

Mehmet Sağlam, AKP Kahramanmaraş milletvekilleri Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç ile birlikte partisinin Pazarcık İlçesi'nde gerçekleştirilen 5'inci Olağan Kongresi'ne katıldı. Pazarcık Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede konuşan Mehmet Sağlam, muhalefet partilerini eleştirdi. Çinli filozof Konfüçyüs'ten örnek veren Mehmet Sağlam, muhalefet partilerini yapılanlara engel olmakla suçlayarak örümceğin ağ yapmasına benzetti.

Sağlam, AKP'nin önümüzdeki 9 yılın projelerini, geçmiş 12 yıldaki gibi millete yüreklikle açıkladığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Diğer partilere bakınız henüz 2015 seçimlerinde bile ne vaat ettiklerini, Türkiye'yi nereye götüreceklerine dair en ufak bir program açıklanmamıştı. Sadece yapılan işlere engel olma gibi bir fonksiyon belirtiyorlar. Şimdi Çinlilerin meşhur bir filozofu var; Konfüçyüs. Örümceği almış demiş ki 'Sen ne kadar bahtsız bir yaratıksın'. O da dile gelmiş demiş ki 'Niye bana öyle söylüyorsun. Ben de Allah'ın yarattığı biriyim.' 'Ama seninki o kadar zor bir iş ki sen sürekli yapılanlara tuzak kuruyorsun. Yapılanları engelliyorsun.

Yaptığın bir şey yok' demiş. Bugün bizim muhalefet partilerinin zihniyetinin durumu budur. Sadece karşı çıkıyorlar, engelliyorlar. 'Ama bizim de ekonomik programımız şudur. Sosyal programlarımız budur. Kamu düzeni hakkındaki düşüncelerimiz budur. Anayasamız hakkında düşüncelerimiz budur' gibi bir açıklamayı ne bizlere ne millete verebiliyorlar. İşte AKP'nin çok önemli farkı budur. Önümüzdeki 9 yıl içinde, geçmişteki 12 yıl içerisinde yaptıklarımız gibi neler yapacağımızı millete yüreklilikle açıklamış durumdayız.

Kongrede tek listeyle aday olan İbrahim Mesut Ganidağlı yeniden başkanlığa seçildi.