Cengiz Aldemir - Onur Can Kankal / sozcu.com.tr

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova milletvekili Muharrem İnce, Ermenek'te yaşanan maden faciasından,  CHP'deki son gelişmelere kadar birçok konuda SÖZCÜ'ye özel açıklamalarda bulundu.

"KAPALI MEKANDA SİGARA İÇENİ GÖRÜYORSUN DA..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Esenler'deki bir programda sigara içen gençlere yönelik "terbiyesiz" çıkışına değinen Muharrem İnce "16 haziran 2012 tarihli bir Başbakanlık genelgesi var. Bu başbakanlık genelgesinde 'taşınmazların madenlerin devri  kiralanması satışı Başbakanlık'tan izinle yapılır' deniliyor. Bunların bu memlekette uçan kuştan haberi var. Hangi madenlere ruhsat verilmiş hepsi Başbakan'ın izniyle veriliyor. Kapalı alanlarda sigara içeni görüyorsun da bu madenleri görmüyor musun? Senin görevin ne? Sen zabıta mısın cumhurbaşkanı mısın?" diye konuştu.

EMİNE ÜLKER TARHAN'IN İSTİFASI

Geçtiğimiz eylül ayında yapılan CHP kongresinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına tek rakip olarak çıkan Muharrem İnce, Emine Ülker Tarhan'ın istifasıyla ilgili olarak ise,
"Emine hanımın istifa etmesine üzüldüm. Çünkü istifa bir çözüm değil. Siyasi partiler de yetkileri kurultaylar verir. Kurultaylar partinin tapusunu vermez, yetki verir. Yöneticiler bu yetkiyi bazen iyi kullanır bazen kullanamaz. Bütün bunlar oluyor diye, partiden istifa etmek gereksizdir. AKP'den istifa edebilirsiniz ama CHP'den etmemelisiniz. AKP'de Tayyip Erdoğan'la çelişirseniz yapacak bir şeyiniz yoktur. Ya kabul edersiniz ya da istifa eder gidersiniz. CHP öyle değil. CHP'de değiştirme şansınız var. Muhalefet etme şansınız vardır. Bunları yapabilirsiniz. Rahmetli Ecevit, merhum İnönü ile mücadele ederek kazandı. Sayın Baykal da Erdal İnönü ile mücadele etti ve kazandı. İstifa edip gitmektense kalıp mücadele etmek ve doğruları söylemek  daha geçerli bir yoldur. Ben aklımın kenarından böyle bir şey geçirmediğim için Sayın Tarhan'la aynı bakmıyoruz konulara." dedi.