SÖZCÜ ANKARA/ Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK


PKK’lı teröristlerin Diyarbakır-Bingöl karayolunda yaptığı çevirmeye askerin seyirci kalması muhalefeti isyan ettirdi. CHP’li Akif Hamzaçebi “Başbakan sadece koyunlardan sorumlu, insanlardan değil her halde” derken, MHP’li Özcan Yeniçeri, “PKK’ya uygun iktidar” tepkisi geldi.

O FOTOĞRAF KONUŞULDU: Dün Sözcü’nün ilk sayfasında yer verdiği “PKK yol kesiyor, Mehmetçik seyrediyor” haberi muhalefetin birinci gündeminde yer aldı. Muhalefet sözcüleri, PKK’nın gündüz yaptığı ‘denetime’ güvenlik güçlerinin kayıtsız kalmasını sert bir şekilde eleştirdi.



KOYUNDAN SORUMLU, ÇOCUKTAN DEĞİL: CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, o fotoğraf için şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu fotoğraf hükümetin aczini gösterir. Başbakan aczini AKP Grubu’nda ifade etti. Kaçırılan çocuklar için ‘HDP’ye çağrıda bulunuyorum, gidin çocukları PKK’nın elinden kurtarın, yoksa B,C planı devreye girer’ diyor. Bir hafta önce de ‘Fırat kenarında kaybolan koyunun sorumlusu benim’ diyordu. Hz Ömer’e öykünüyordu. Çocuklarla ilgili HDP’den yardım istiyor. Öyle anlaşılıyor ki, Başbakan koyunlardan sorumlu, kaçırılan çocuklardan sorumlu değil. Bundan sonra kendisini koyunlardan sorumlu Başbakan olarak anacağız.”

B PLANI TESLİM, C PLANI KAÇMAK: Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde AKP-HDP arasında ittifak olduğuna işaret eden Hamzaçebi, “Yaşanan sessizlik, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bir ittifakı gösteriyor. O fotoğrafların daha da çoğalmasına neden olacaktır. Başbakan tam bir acz, teslimiyet içerisindedir. Başka planlarımız var lafları palavradan ibarettir. B planı teslimiyet, C planı kaçmaktır” dedi.

PKK’YA UYGUN İKTİDAR: MHP’li Özcan Yeniçeri, Sözcü’yü Meclis’te düzenlediği toplantıda göstererek, “Açılıma uygun vali, PKK’ya uygun iktidar. Teröristlerin kestiği yolun yüz metre kadar yakınına gelen güvenlik güçleri bekliyor. İstanbul’da polis, ‘eli-kolu bağlı mı kalacak? Nasıl sabrediyor anlamıyorum’ diyen Erdoğan Güneydoğu’da polise ‘dokunmayın teröriste’ talimatı veriyor. AKP zihniyetinin yeni ilkesi ‘geziye lanet, teröriste şefkat’. Silahlı yol kesen teröristlere vali ‘eylemci’ diyor. Vali aciz, çaresiz, alttan alıyor belli ki kendisine böyle talimat verilmiş” dedi.