Başak KAYA / ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gazi Yılmaz Yiğit ile otobüs şoförü arasında yaşanan tartışmanın sadece 12 saniyelik kısmını basına servis etmişti. Sözcü o görüntülerin tamamına ulaştı. Görüntülerde Gazi Yiğit’e sadece ‘şerefsiz’ diye hakaret edilmediği ‘Allah görmüş de elini almış’ dediği de görülüyor. Öte yandan olaya şahit olan yolcular şoföre haksız olduğunu ve özür dilemesi gerektiğini söylüyor.

Dört buçuk yıl Şırnak Özel Harekat Birliği’nde görev yapan, 2007’de 28 yaşındayken girdiği çatışmada, biri dirsek altı, diğeri dirsek üstünden 2 kolunu, sağ ayağını bir de gözünü kaybeden Gazi Yılmaz Yiğit’in Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı belediye otobüsü şoförü arasında yaşanan olayın tartışmaları sürüyor.




TSK Rehabilitasyon Merkezi’ne gitmek üzere kızıyla birlikte otobüse binen Yiğit ile Belediye Otobüsünün Şoförü Vahit Çatal arasındaki tartışmanın görüntülerinin ise sadece 12 saniyelik kısmı basına verildi. Gökçek’in sakladığı o görüntülerin tamamı ise şoför Çatal’ın ‘‘Allah görmüş de elini almış” sözleri dikkat çekiyor.

Gazi Yiğit ve diğer gazi arkadaşları Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklamada “Başbakan, Cumhurbaşkanına sesleniyorum sizlerin uyguladığı politikalar yüzünden bizlere bu insanlar şerefsiz diye hitap etmektedir” demişti.