Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) görüşüleceği Meclis’te KİT Komisyonu’na iktidar milletvekillerinin gelmeyerek toplantı yeter sayısına ulaşılamamasına sert tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, AKP'li milletvekillerin AOÇ arazisine yapılmış olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na dair denetimleri halktan kaçırmak için toplantıya katılmadıklarını söyledi. "Kimse bu sarayı milletin gözünden kaçıramayacaktır." diyen Hamzaçebi, "Sarayı daha çok konuşacağız. Sayın Erdoğan istediği kadar ‘oraya muhtarları toplayacağım’ desin. ‘Oraya cami yapacağım, camiyi de halka açacağım’ desin. PR yöntemleriyle kaçak sarayın üstünü örtmeye çalışsın, kaçak sarayın üstü örtülemeyecektir." dedi.

‘KAÇAK SARAY YOLSUZLUĞUN SEMBOLÜ OLARAK YAŞAMAYA DEVAM EDECEK’

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Hamzaçebi, tarihte krallar ve imparatorların kendilerini geleceğe taşımak için mimariye ilgi duyduklarını kaydetti. Hamzaçebi, "Mısır’daki piramitler tarihteki zulmün ve baskının sembolleri olan firavunların sonsuza kadar yaşamasını sağlamıştır. Bu kaçak saray da Sayın Erdoğan’ın zulmünün, baskının sembolü olarak yaşamaya devam edecektir. Bu kaçak saray aynı zamanda yolsuzluğun sembolü olarak, ranta önem veren bir anlayışın sembolü olarak sonsuza kadar devam edecektir." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ilerde ODTÜ’ye verilmesi konusundaki taahhüdünü anımsatan Hamzaçebi, "Burada bir rezidans da yapılacakmış. O rezidansı da biz yolsuzluk müzesi olarak konumlandıracağız. Böylece sonsuza kadar o müze o isimle yaşayacaktır." dedi.

AKP’NİN RAKAMLARLA LOJMAN VE RESMİ TAŞIT MUKAYESESİ

Bedelli askerlik konusunda hükümetin samimi olmadığını kaydeden Akif Hamzaçebi, seçim öncesi bedelli askerlik bekleyenlerin umutlarına seslenildiğini ancak sandıktan sonra çark edildiğini ifade etti.

AKP’nin 2002 sonunda iktidara gelmesinin ardından mevcut lojman ve makam araçlarında geçen sürede yüzde 17’lere varan oranlarda artış olduğunu kaydeden Hamzaçebi bu konudaki rakamları paylaştı. Buna göre, AKP'nin 7 aylık iktidar dönemi ile 2014 haziran aylarındaki rakamlar şu şekilde: 2003’de lojman sayısı 233 bin 843, 2014’de lojman sayısı 246 bin 068. Kamuya ait sosyal tesis sayısı 2003’de 2 bin 754 iken bu rakam 2014’de 3 bin 227 (yüzde 17 artış). Resmi taşıt 2003’te 86 bin 837 iken 2014’de resmi taşıt sayısı 96 bin 501 (yüzde 11 artış).

CİHAN