Ankara’daki  bir ayağı ve kolları olmayan, bir gözü de görmeyen Gazi Yılmaz Yiğit’e, bindiği belediye otobüsünün şoförü, iddiaya göre hakaret etmesi büyük yankı uyandırdı.  Şoförün kendisine “Benim için mi kollarını kaybettin... İyi ki kollarını kaybetmişsin... Şerefsiz” deyip, yumruk atmaya çalıştığını öne süren gazi Yiğit, karakola giderek suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara EGO Genel Müdürlüğü, olayın ardından bugün EGO Otobüsü’nde şoför ile Gazi Yılmaz Yiğit arasında geçen tartışma sonrası şoför hakkında soruşturma başlatıldığını ve şoförün kusurlu bulunması halinde gerekli cezai işlemlerin yapılacağını belirtti.

Şoförün açığa alındığını kaydeden EGO Genel Müdürlüğü, açıklamasında, “Hizmetlerimiz esnasında vatanımız ve vatandaşlarımızın güvenliği için canlarını hiçe sayan gazilerimizin en ufak şekilde incitilmesi bile kabul edilemez olduğundan yapılacak soruşturma sonrasında şoförün kusurlu bulunması halinde gerekli cezai işlemler yapılacaktır” dedi.

KAMERADA BÖYLE BİR GÖRÜNTÜ YOK İDDİASI!

EGO'dan yapılan açıklamada; araçta bulunan kamera kayıtlarının incelendiği ve gaziye yönelik basında yer alan olumsuz ifadelerin gerçeği yansıtmadığı iddia edildi ve “Ancak belirtildiği üzere hizmetlerimiz esnasında vatanımız ve vatandaşlarımızın güvenliği için canlarını hiçe sayan gazilerimizin en ufak şekilde incitilmesi bile kabul edilemez olduğundan yapılacak soruşturma sonrasında şoförün kusurlu bulunması halinde gerekli cezai işlemler yapılacaktır” denildi.