Bu arada tekneden kopan parçalardan isminin "TORUN" olduğu anlaşılan yarı batık vaziyetteki tekne, KIYEM3 botu ile Büyük Liman'da getirildi. İlk inceleme sonrasında tekne, Sarıyer Tellibaba Sahil Güvenlik İstasyonu'na çekildi.

İçindeki 43 kişi ile Sarıyer Rumeli Feneri açıklarında batan teknede kayıp olan 13 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Arama çalışmalarına Kıyı Emniyeti'nin yanı sıra sivil toplum örgütleri de destek veriyor. Genç Denizciler Dayanışma Derneği (GEDDAD) ve Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAGAME) kayıp 13 kişiyi bulmak için sabah saatlerinde bot ile denize açılarak yüzeyden arama çalışması yaptı.

MAGAME üyesi Hüseyin Karadayı "Şu an GEDDAD kurtarma 1 botu ile deniz yüzeyinde arama kurtarma çalışması yapıyoruz. Dün akşam saatlerinde denizdeki dalganın 4-5 metreyi bulması nedeniyle daha zor şartlarda çalışıyorduk. Şuan ise deniz yüzeyi çalışmaya daha uygun. Kayıp 13 kişinin kurtarılmasına yönelik bir çalışma yapılmakta. AFAD Ekipleri ve diğer ekipler tüm gün boyunca falezlerden ve denizden kıyı araştırması yapacak. Yaklaşık 5 km'lik bu hat gün boyunca taranacak. Kıyıdan yarım mil açıkta 8,5 metre derinlikte yüzey çalışması devam diyor" dedi.