Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcılara yönelik yapılacak düzenlemelere ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bozdağ, hakim ve savcılara 1155 TL zam yapılacağını açıkladı. Bozdağ, hakim ve savcıların silah taşımalarına imkan veren bir adım atıldığını hakim ve savcılara, silah satın alma ve edinme konusunda emniyet mensuplarının haklarının tanınacağını açıkladı.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerine bir ay kala Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yapılan yeni düzenleme çerçevesinde hakim ve savcıların maaşlarına seyyanen 1155 TL zam yapılacağını açıkladı. Bakan Bozdağ, Ekim ayında TBMM'nin açılmasının ardından teklif olarak getirilecek düzenlemeye ilişkin şu ifadelere yer verdi: "Hakim ve savcılara sicil affı, idari yargıda ve Danıştay'da görev yapan, ancak hukuk fakültesi mezunu olmayanlara, sınavsız hukuk fakültelerine girme hakkı, Hakim ve savcıların silah taşımalarına imkan veren bir adım atıldı. Hakim ve Savcılara, silah satın alma ve edinme konusunda emniyet mensuplarının haklarının tanınması. 1 Eylül 2019 tarihine kadar Asli Ceza Mahkemeleri'nde savcıların duruşmaya çıkmamalarına imkan tanıyan geçici bir düzenleme de yer almaktadır. Hukuk fakültesi mezunu olmayan idari yargı hakim ve savcılarına sınavsız hukuk fakültelerini okuma imkanı getiren bir adım atıyoruz. 5 yıl fiilen hakim ve savcılık yapan ama hukuk fakültesi mezunu olmayan idari yargı mensupları sınavsız hukuk fakültelerinde okuma imkânı elde edecekler."

KILIÇDAROĞLU: BUNUN ADI SİYASAL RÜŞVETTİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hakim ve savcıların maaşlarına yapılacak olan zam düzenlemesine ilişkin, "Kimse kusura bakmasın ama benim listemi desteklerseniz sizlerin maaşlarına zam yapacağım. Bunun adı siyasal rüşvettir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yeni düzenleme ile hakim ve savcıların maaşlarına yapılacak olan zam açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Kendi aralarında seçim yapacaklarsa Adalet Bakanı'nın, Başbakan'ın yanlarında işleri ne? Kimse kusura bakmasın ama benim listemi desteklerseniz sizlerin maaşlarına zam yapacağım. Bunun adı siyasal rüşvettir. Hakimler ve savcıların karar alırken bu tür sürecin içinde ezilmelerini kabul edemiyorum. Onların kendi vicdanlarını dinleyerek gerçek anlamda hakim ve savcıları HSYK'ya seçeceklerine inanıyorum" diye konuştu.

"IŞİD'E KARŞI YAPILACAK ULUSLARARASI BİR OPERASYONDA TÜRKİYE'NİN YER ALMASINA KARŞI ÇIKMAYIZ"

Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu'da IŞİD'e karşı yapılacak uluslararası bir operasyonda Türkiye'nin yer almasına karşı çıkmayız. Türkiye'ni geleceği açısından önemli bir karardır" dedi.

DHA