Tayyip’e hazırlanan Vahdettin Köşkü’nün yanındaki evlerin yıkımı şimdilik durdu. Vatandaş tedirgin... Erdoğan’dan insaf bekliyorlar. SÖZCÜ, Erdoğan için İstanbul Çengelköy’de hazırlanan Vahdettin Köşkü’nün etrafındaki evlerin yıkılacağını yazdı. Perişan olan semt sakinlerinin isyanını dile getirdi. Yıkım, dün mahkeme kararıyla durduruldu.

Direnecekler

ANCAK vatandaşlar yine de tedirgin. Tepkilerini şöyle haykırdılar: “60 yıldır yaşadığımız evleri 15 günde boşaltmamızı istiyorlar. Buralar tapulu arazimiz, nasıl yıkarsınız? Gidecek yerimiz yok. Direneceğiz.”

Yıkım durdu ama halk hâlâ tedirgin

Başbakan için hazırlanan Vahdettin Köşkü’ne komşu 13 evin yıkım kararını mahkeme durdurdu. Vatandaşlar sevinçten havalara uçtu
ÇEN­GEL­KÖ­Y’­de İs­tan­bul Bo­ğa­zı­’nın en gü­zel man­za­ra­sı­na sa­hip olan ta­ri­hi Vah­det­tin Köş­kü­’nün çev­re­sin­de­ki ev­le­rin ka­de­ri­ni, SÖZ­CÜ gün­de­me ge­tir­miş­ti. Baş­ba­kan Er­do­ğa­n için ha­zır­lan­dı­ğı id­di­a edi­len köş­ke kom­şu olan ta­pu­lu 13 ev hak­kın­da yı­kım ka­ra­rı çı­ka­rıl­mış­tı. Ai­le­ler, SÖZ­CÜ­’de çı­kan ha­be­rin ar­dın­dan İs­tan­bul 6. İda­re Mah­ke­me­si­’ne baş­vu­rdu. En geç dün ev­le­ri­ni bo­şalt­ma­la­rı is­te­nen va­tan­daş­lar, mah­ke­me­den çı­kan yürütmeyi durdurma kararıyla er­ken bir bay­ram se­vin­ci ya­şa­dı.

“Ben nereye gideyim?”

Ma­hal­le­nin en yaş­lı­la­rın­dan Mak­bu­le Çe­li­ker (80), 60 yıl­dır bu­ra­da ya­şa­dı­ğı­nı 650 TL Bağ­-Kur maa­şıy­la tek ba­şı­na kal­dı­ğı­nı be­lir­te­rek, “Bu­ra­sı İs­ra­il mi? Ra­ma­zan ayın­da 15 gün içi­nde bi­zi ev­le­ri­miz­den çı­kar­tı­yor­lar. Gel­sin yık­sın­lar, çık­ma­ya­ca­ğım öle­yim de mut­lu ol­sun­lar. Ben ne­re­ye gi­de­rim? Oğ­lum Tay­yip gel bu iş­ten vaz­geç. Biz­le­ri gö­zü yaş­lı koy­ma­” de­di.

Belediyenin görevi değil

Yı­kım ka­ra­rı­nın be­le­di­ye­den gel­di­ği­ni be­lir­ten ma­hal­le sa­ki­ni Hü­se­yin Ka­mil Söz­de­mir de şöy­le ko­nuş­tu: “A­ra­zi­mi­ze mü­da­ha­le iş­le­mi be­le­di­ye­nin gö­re­vi de­ğil. 60 yıl­dır ya­şa­dı­ğı­mız ev­le­ri 15 gün için­de bo­şalt­ma­mı­zı is­tiyorlar. Ta­pu­la­rı­mız ne ola­cak! Ken­di­le­ri­ne ye­ni bi­na­lar yap­mak için ön­ce ye­şil alan di­ye­cek­ler, son­ra ima­ra aça­cak­lar. Ya­nı­mız­da yıkım kararı olan on­lar­ca vil­la var­ken ne­den bi­zim ev­le­ri­mizi yı­kı­lı­yor?”
Mu­ham­met Sa­rı­ha­san da, SÖZ­CÜ­’nün ha­berin­den son­ra mah­ke­me­ye başvurduklarını söy­le­di. Sa­rı­ha­san şöy­le de­vam et­ti; “On­lar yı­ka­ca­ğız di­yor, biz­ler so­nu­na ka­dar di­re­ne­ce­ğiz. Gi­de­cek ye­rim yok. Bu yı­kım ka­ra­rı saç­ma sapan bir ge­rek­çe­ye bağ­lan­mış. Ev­de ol­du­ğu­muz hal­de teb­li­gat­lar muh­tar­lı­ğa ge­li­yor. Bu ara­zi­ler Ha­zi­-ne’­ye ait de­ğil. Hep­si bi­zim ta­pu­lu evlerimiz. Na­sıl yı­kar­sı­nız?”

“Bi­zi gö­zü yaş­lı koy­ma­”
Mak­bu­le Tey­ze, “Oğ­lum Tay­yip gel bu iş­ten vaz­geç. Bi­zi gö­zü yaş­lı koy­ma­” de­di.

 

 

 

Hep­si­nin ta­pu­su var
Mu­ham­met Sa­rı­ha­san, “Bu ara­zi­ler ha­zi­ne­nin de­ğil. Hep­si ta­pu­lu” di­ye is­yan et­ti.

 

 



 

“Yeni binalar yapacaklar”

Doğduğundan beri aynı evde yaşayan Hü­se­yin Ka­mil Söz­de­mir, “Kendilerine yeni binalar yapmak için önce ‘yeşil alan’ diyecekler, sonra da imara açacaklar” dedi.