İsimsiz ve imzasız ihbar mektubunun emniyet ve adliye arşivlerinde bulunamadığı, mektubun "yok" olduğu belirtiliyor. 14 Aralık soruşturması ve gözaltılarının "gerekçesi" olarak gösterilen 2010 yılındaki operasyonu başlatan imzasız ve isimsiz ihbar mektubunun kayıp olduğu bildirildi.

"14 aralık soruşturması" kapsamında 2010 yılındaki "Tahşiyeciler" operasyonları, soruşturması ve yargılama süreci büyüteç altına alındı. Edinilen bilgiye göre bu incelemede polis şaşırtıcı bir bulguya ulaştı; "Tahşiyeciler soruşturması" nı başlatan imzasız, isimsiz ve tarihsiz ihbar mektubunun ortada olmadığını belirledi.

NE EMNİYET NE ADLİYE. MEKTUP ARŞİVDE YOK

2010 yılındaki operasyon ve soruşturma sürecine dair Emniyet ve Adliyede oluşturulan arşiv kayıtlarında yapılan incelemelerde söz konusu mektuba rastlanamadığı, mektubun "yok" olduğu bildirildi.

"O MEKTUP" TAKİ İDDİALAR DOĞAN'A SORULMUŞ

Bugün bulunamayan mektubun varlığının 2010 yılında gözaltına alınan Mehmet Doğan'a yöneltilen sorulardan tespit edildiği öğrenildi. Doğan'a emniyetteki sorgusunda şimdi kayıp olduğunu belirtilen "ihbar mektubu" nda geçen iddialarla ilgili sorular sorulduğu tespit edildi.

GÖZALTINDAKİ EMNİYET MÜDÜRLERİNE SORULACAK

11 Nisan 2009 günü emniyete geldiği belirlenen, ancak bugün hiçbir arşiv dosyasında bulunamadığı belirtilen ihbar mektubuyla ilgili durumun tutanak altına alınarak savcılığa bildirildiği öğrenildi. .

14 aralık soruşturması kapsamında gözaltında bulunan dönemin emniyet müdürleri Tufan Ergüder ve Mutlu Ekizoğlu'na yöneltilen sorular arasında bu mektubun akibetiyle ilgili olanların da olduğu belirtiliyor.

DHA