Diyarbakır Gaffar Okan Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi Yasin Börü'nün annesi Hatice Börü ise, olaylar duyulduktan sonra hükümetin açıklama yapmasının ve Yasin'i sahipleniyor olmasının ağrına gittiğini belirterek, " Yasin'i sahiplenmesinler. Yasin gittikten sonra, onun üzerinden konuşmasınlar. MHP'yi sevmediğim halde, o bile onlardan önce açıklama yaptı ve içime su serpti, onlardan önce konuştu. Hükümet kalkmış, mal derdinde. Hiç canlardan bahsetmiyordu." diye konuştu.

Diyarbakır'da Kobani protestolarından sonra yaşanan olaylarda 13 kişi hayatını kaybetmişti. Emniyet'in yetersiz kaldığı olaylarda çok sayıda silahlı saldırı yaşanmıştı. Olaylar sırasında kurban eti dağıtırken öldürüldüğü belirtilen lise öğrencisi Yasin Börü'nün anne ve babas CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programına bağlandı.

HÜKÜMET VE DEVLET BİZİ PKK'NIN İNSAFINA BIRAKTI

Olay günü kurban eti dağıtırken saldırıya uğrayan ve hayatını kaybeden Diyarbakır Gaffar Okan Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi Yasin Börü'nün annesi Hatice Börü ise hükümet ve devletin kendilerini PKK'nın insafıyla baş başa bıraktığını dile getirdi. Anne Hatice Börü, " PKK'nın insafına bizi devlet ve hükümet baş başa bıraktı. Önce sahip çıkmadı. Polis hiç yoktu. Yardıma gidecek kimse yoktu. Polisten yardım istediler ama yok. Elinize silah alıyorsunuz, neden bu devleti korumuyorsunuz. İş işten geçtikten sonra, artık Yasin ve arkadaşları gelmez ki. Sıkıyönetim uyguladılar Yasin gelmedikten sonra, ben ne yapayım sıkı yönetimi. Olan oldu. Yasin gitti. Ağrıma giden, olaylar duyulduktan sonra hükümetin açıklama yapması ve Yasin'i sahipleniyor olması. Yasin'i sahiplenmesinler. Yasin gittikten sonra, onun üzerinden konuşmasınlar. MHP'yi sevmediğim halde, o bile onlardan önce açıklama yaptı ve içime su serpti, onlardan önce konuştu. Hükümet kalkmış, mal derdinde. Hiç canlardan bahsetmiyordu." diye konuştu.

Oğlunun kurban eti dağıtmak için kendisinden izin aldığını ve çıktığını dile getiren anne, "Bilseydim olaylar çıkacak, zaten izin vermezdim. Akşama kadar bekledim. Telefon açmadı ve gelmedi. Ben aradım, telefonu kapalıydı. Akşam oldu. Olaylar büyüdü. Balkonda onu beklemeye başladı. Bir yere sığınmış olabileceğini düşündüm. O gece bekledik. Sabah babası, karakol ve hastanele gitti bulamadı. Belki de gözaltına alınmıştır, diye düşündük. Yanında olan arkadaşlarıyla birlik hayatını kaybetti. 4 arkadaş bir eve sığınmış ve 4'ü de sağ çıkamadı." diye kaydetti.

ACILI BABA: BU OLAYI YAPANLAR BULUNSUN

Yasin Börü'nün babası Fikri Börü ise oğlunun vahşice saldırıya uğradığını belirterek, " Çok işkence yaptılar. Her tarafını ezdiler. Yerde taşlarla ezmişlerdi. Bunu çocuklara bir vahşi bile yapmaz. Halkı sokağa dökmek yazıktır. Bu gençlerin kanına sebep oluyorsun. Yapanların kimliği belli olmadı. Devletin bu zanlıları bulup, cezalandırması gerekiyor. Bu olayı yapanların da aynı şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Hapiste beslemesinler." dedi.