Cengiz ALDEMİR/Sozcu.com.tr

Daha önce Polis Kolejinden mezun olan öğrencilerin doğrudan Polis Akademisine alınırken geçiş hakkı olan 3 haziran 2014 tarihli yönetmeliğin değiştirilmesi ile bir çok öğrenci mağdur oldu.

Polis Koleji öğrencileri, Polis Akademisi'ne geçiş için kendilerini hazırlarken bakanlık tarafından yayınlanan, 2014- 2015 Eğitim Öğretim yılında Polis Koleji mezunlarının öğrenci sayısının 80 olarak belirlendiğini, söz konusu öğrencilerin sınav işlemlerinin ise 14-18 temmuz 2014 tarihleri arasında Polis akademisi Başkanlığı Kampüsünde yapılacağı duyurusu ile şok geçirdiler.

Polis koleji mezunu olan 316 öğrenciden sadece 80 öğrenciyi mülakat yoluyla alınacak olması, 236 öğrenciyi mağdur etti.

Bu öğrenciler polis kolejine girerken Akademiye direk geçiş yapacak ve mezuniyetinde komiser yardımcısı olarak mezun olacaklardı. Ancak, bakanlık yeni yönetmelikle bu uygulamayı kaldırdı.

İçişleri bakanlığı, gerekçe göstermediği yeni yönetmeliğinde, Kolejinden Akademiye geçiş için 3 sınav komisyonu oluşturduklarını ve sadece mülakatla alacaklarını yayınladı.

ÖĞRENCİLERİN HAYALLERİ YIKILDI

Manevi yönden mağdur olan öğrenciler ve aileleri, bu eğitim sürecinde mezuniyetine 10 gün kala yönetmelik çıkararak öğrencilerin hayallerinin yıkılmasına tepki gösterdiler. Veliler, mezuniyet töreni beklerken kolej binasına dahi alınmadılar.

Ankara dışından gelen öğrenci velileri ise çocuklarının mezuniyet törenine geldiklerini, ancak tören yerine okul önünde tomalarla karşılaştıklarını ifade ettiler.