Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 3 askerin şehit edilmesinden sonra 'Olay yeri ve olay yerinde askerlerin cenaze görüntülerinin her türlü görüntülü, sesli, yazılı ve görsel medyada yayanlanmasına' yasak getiren Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği, bir yasak kararı daha aldı.

Soruşturma kapsamı içinde kalan olayda şehit olan kişilere ilişkin ve olay içeriğine ilişkin her türlü sesli ve görüntülü, yazılı ve görsel medyadaki yayınlar ile internet ortamındaki bu kapsamdaki bilgilerin yayınlanması da yasakladı.

Yüksekova'daki Haruna Karakolu'ndan elektrik malzemesi almak için ilçe merkezine gelen Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle, erler Ramazan Köse ile Yunus Yılmaz, 25 Ekim cumartesi günü saat 16.00 sıralarında Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir iş merkezinin önünde silahlı saldırıyda şehit olması ile ilgili soruşturmalar devam ederken, yayınlarla ilgili de çeşitli kararlar alındı. Şehit olan 3 askerin saldırıdan sonra çekilen olay yerindeki görüntü ve fotoğraflarına önceki gün yasak getiren Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği tarafından alından yeni yayın yasağı kararı şöyle:

"Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği'nin 28.10.20014 tarih ve 2004/239 D.İş No'lu kararıyla 25.10.2014 tarihinde ilçemiz Yüksekova'da gerçekleşen 3 askerimizin şehit edilmesiyle ilgili olarak; soruşturma kapsamı içinde kalan olayda şehit olan kişilere ilişkin ve olay içeriğine ilişkin her türlü sesli ve görüntülü, yazılı ve görsel medyadaki yayınlar ile internet ortamındaki bu kapsamdaki bilgilerin (Televizyon, radyo, gazete, haber ajansı, internet siteleri vb.) Basın Kanunu'nun 3. Maddesi ve Anayasa'nın 26. Maddesi uyarınca yayınlanmasının ve gösterilmesinin soruşturmanın sağlıklı işleyişi ve kamu düzeni, kamu ilkeleri uyarınca yasaklanmasına karar verilmiştir."