CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Ankara Mamak ve Yenimahalle’de vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu vatandaşlardan cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istedi. Mitinge vatandaşların “diktatör Erdoğan’ sloganının atmaları üzerine Kılıçdaroğlu, “Ona sadece siz diktatör demiyorsunuz. Bütün dünya diktatör diyor. Emin olun bütün dünya diktatör diyor.” ifadelerini kullandı.

“SENİN İNANCINDAN BİLE BENİM ENDİŞEM VAR”

Erdoğan’ın Amberin Zaman ile ilgili sözlerini de eleştiren, “Onu eleştiriyor ama vardı ya ‘bakara makara’ diyen bakanı vardı bunun. Kur'an-ı Kerim’in Bakara Süresi ile dalga geçiyor. Tayyip efendinin koltuğunun altında o Müslümanlığı hakaret etmiyor. Hiçbir şey yapmıyor. Senin inancından bile benim endişem var.” şeklinde konuştu.

 

“BİR OY BİLE OLSA GİDİP OYUMUZU KULLANACAĞIZ”

Vatandaşlara sandığa gitme konusunda uyarılarda bulunan Kılıçdaroğlu, “O nedenle söylüyorum. Biz o nedenle söylüyorum bu ülkeye demokrasiyi getireceksek, gerçekten, gerçekten özgürlükleri getireceksek, gerçekten de yaşanabilir bir ülke olsun diyorsak sandığa gideceğiz. Oyumuzu kullanacağız. Demokrasilerde oy kullanmak çok önemlidir. Efendim bir oyla bir şey olmaz, hayır efendim bir oyla çok şey olur, Yalova bunun en tipik örneğidir. Bir oy bile olsa gidip oyumuzu kullanacağız.” dedi.

Tatilde olan vatandaşlara da mitingden seslenen Kılıçdaoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Tatili gerçek anlamda özgürce yapmak istiyorsanız ayın 10’nunda geleceksiniz. Sandığa geleceksiniz. Oyunuzu vereceksiniz. Hem tatil yapıyım, hem sandığa gitmeyeyim, hem de benden fazla kimse konuşmasın, kimse kusura bakmasın. Gelmiyorsan konuşmayacaksın, gelmiyorsan ülkenin sorunları ile ilgilenmeyeceksin, gelmiyorsan ben baskı altındayım demeyeceksin, gelmiyorsan Erdoğan baskı kurduğu zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapısını gelip çalmayacaksın gidip teslim olacaksın.”