Sarıgül, "Cumhuriyet Halk Partimizin adayıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Merkezi böyle bir karar verdiğine göre biz bu kararı desteklemek durumundayız" dedi. Dün Hakkari’de olduğunu ve Kato Dağı’ndan Edirneliler'e selam ve sevgi getirdiğini anlatan Sarıgül, "İstiyorum ki silahlar gitsin, barış gelsin. Artık anaların gözyaşları kesinlikle ve kesinlikle dinsin" diye konuştu.

Mustafa Sarıgül, bugün sabah saatlerinde Edirne’ye geldi. Selimiye Camii’nde cuma namazını kılan Sarıgül, çıkışta kendisine ilgi gösterenlerle tek tek tokalaştı. Sarıgül’ü cami çıkışında ilgi gösterenler arasında yer alan bazı kadınlar duygulanarak gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

 

Selimiye Camii çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mustafa Sarıgül, Hakkari'den Edirne'ye, kuzeyden güneye kadar barış köprüsü kurulması gerektiğini söyleyerek, "Analar ağlamasın. Türkiye'nin her tarafına barış gelsin. Türkiye'nin her tarafındaki vatandaşların varlık içinde huzurlu şekilde yaşamasını diliyorum. Önemli olan makamlar ve mevkiler değildir. Makamlarınız ve mevkileriniz çok yüksek olabilir. Ama ülkemizde huzur yoksa, ülkemizde dirlik yoksa, ülkemizde beraberlik yoksa ve analar ağlıyorsa makam ve mevkiinin hiçbir faydası olmaz" dedi.

Sarıgül, dün Hakkari’de olduğunu ve Kato Dağı’ndan Edirneliler'e selam ve sevgi getirdiğini anlatan Sarıgül, "İstiyorum ki silahlar gitsin, barış gelsin. Artık anaların gözyaşları kesinlikle ve kesinlikle dinsin. Kürt anasının da Türk anasının da göz renkleri farklı olabilir ama gözyaşlarının aynı olduğunu biliyorum. Herkesin kol kola olması gerekir" diye konuştu.

 

AK Parti’nin 14 yıldır iktidarda olduğunu kaydeden Sarıgül, "Çözüm paketi keşke Cumhurbaşkanlığı seçimine 1.5 ay kala açıklanmamış olsaydı. Umarım ki bu çözüm paketi siyasi değildir. Çözüm paketinde yazılı olanlarda uygulamada gerçekleşir. Biz çözümün her zaman yanındayız. Çözüme her zaman destek verilmesini arzu ediyoruz. Biz barıştan yanayız" dedi.

CHP ve MHP 'nin Cumhurbaşkanlığı için gösterdiği aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun desteklenmesini de isteyen Mustafa Sarıgül, "Cumhuriyet Halk Partimizin adayıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Merkezi böyle bir karar verdiğine göre biz bu kararı desteklemek durumundayız. Cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanı olması lazım. Cumhurbaşkanının her siyasi partiye gönül veren bir cumhurbaşkanı olması lazım. Cumhurbaşkanımızın politik kişiliğinin yanında CHP'lileri de, AK Partilileri de, MHPlileri de, DSP’lileri de, Saadet Partilileri de burada herkesi kucaklaması lazım. Cumhurbaşkanlığı makamı siyasal bir görev değil, bütün ulusumuzu temsil eden bir makam olması lazım diye düşünüyorum" dedi.

Sarıgül, Edirne Belediyesi ve CHP Edirne İl Başkanlığı’nı ziyaretinin ardından kentten ayrıldı.