Kobani'de IŞİD ile YPG güçleri arasında çatışmalar sürerken, Suriye tarafından dün saat 14.20 sıralarında atılan bir havan topu mermisi Türkiye sınırına yaklaşık 2 kilometre mesafede boş araziye düşerek patladı. Kimsenin yaralanmadığı olay, gün içerisinde 3'üncü kez tekrarlanması sınır hattında paniği artırdı.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR SINIRDA GERGİN BEKLEYİŞ

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG güçler arasındaki çatışmalar sürüyor. Çatışmalar sırasında sık sık ateşlenen havan topu mermileri sınır hattına ve Kobani'nin iç kesimlerinde patlamaya devam ediyor. Patlama sırasında oluşan gürültü ve ardından yükselen dumanlar sınır hattında bulunanları tedirgin ediyor

TSK: KARŞILIK VERDİK

Genelkurmay Başkanlığı, Şanlıurfa Suruç'a dün düşen 2 havan mermisine angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verildiğini açıkladı.



TSK TANKLARI SINIR HATTINDA KONUŞLANDIRILDI

Suriye’nin Kobani kentinden art arda Türk topraklarına havan mermisinin düşmesinin ardından TSK'ya ait çok sayıda tank ve zırhlı araç sınır hattında konuşlandırıldı. Namluların Suriye sınırına döndüğü Mürşitpınar bölgesinde askerlerin bekleyişi de devam ediyor. Sınır hattında gerginliğin yaşanması üzerine güvenlik güçleri sınır hattına kimsenin yaklaşmaması için tedbir aldı. Öte yandan Kobani'de devam eden çatışmalar nedeniyle de sık sık patlama sesleri duyuluyor. (Ajanslar)