Irak Kuzey bölgesi ile Türkiye arasındaki sınırda yer alan Beyaztepe ve Karaçalı bölgelerindeki güvenlik yolu yapımı nedeniyle bir süredir devam eden gerginliğin ardından bugün PKK'lılar ve askerler arasında çatışma çıktığı iddia edildi.

PKK'lıların sınırdan iş araçlarına taciz ateşi açması üzerine TSK tarafından Kuzey Irak'taki hedeflere yönelik Kobra tipi heyikopter ve obüs toplarıyla karşılık verilmişti. Sınırda kısa süreli çatışma yaşanmıştı. Bir uzman çavuş ayağından yaralanmıştı. Bugün de Beyaztepe ve Karaçalı noktasında, asker ile PKK'lılar arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Çatışma devam ederken, hava saldırısında 34 kişinin yaşamını yitirdiği Uludere'den Kuzey Irak sınırına doğru köylülerin yürüylüşe geçtiği haberleri geldi. Yürüyüşe, Uludere ilçesi Şenova beldesi BDP ilçe yönheticileri, Uludereli aileler ve civar köylerden kalabalık bir grubun katıldığı, çatışma bölgesine doğru yürüyüşün sürdüğü öğrenildi.

PKK'DAN ŞOK İDDİA!

PKK'nın sözde silahlı kanadı HPG'den yapılan açıklamada ise dün saat 16.00 sularında yaşanan çatışmalarda 2 askerin şehit olduğu iddia edildi.