Habip Atam - Sözcü
İstanbul’da oynanan basketbol maçı öncesi öldürülen Sırp taraftar Marko İvkoviç’in katil zanlısı ve 6 şüpheli adliyeye gönderildi. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok konuyla ilgili açıklama yaptı.

Asayiş Şube Müdürlüğü, geçtiğimiz cuma günü oynanan Galatasaray LİV Hospital, Kızılyıldız maçı öncesi yaşanan holigan cinayetinin çözülmesi için son yılların en büyük çalışmasını yaptı. Zanlı ve diğer 6 kişi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

ALTINOK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok uluslararası kamuoyunun gündemine de oturan cinayetle ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre, cinayet dedektifleri,192 kişiyi sorgulandı. 82 kameradan alınan 720 saat güvenlik kamera görüntüsü incelendi. Görüntülerden belirlenen 6 kişi gözaltına alındı. Katil zanlısı ise dün Antalya'ya giderken Bilecik'te  yakalandı. Şüphelilerin maç öncesi çıkan olaylarda bulunmadığı dile getirilirken, mangal yapan bir gurup olduğu ifade edildi.



FOTOĞRAFINI SIRBİSTAN'A GÖNDERDİLER

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre şüphelilerin, maç saatine kadar mangal keyfi yapan Galatasaraylı bir grup olduğu öğrenildi. Bıçağı kullanan katil zanlısının Bilecik'te yakalanan Kadri A. olduğu belirtildi. Zanlı arkadaşlarının ifadesiyle belirlendi. Fotoğrafı Sırbistan'a da gönderildi. Marko İvkoviç'in 2 arkadaşı Kadri A.'yı teşhis etti.

OLAYI ANLATTILAR

Kavgaya karışan kişileri de teşhis eden 2  Sırp tanığın olayı şöyle anlattığı öğrenildi. “ Maça taksiyle gitmiştik. Taksiden indikten sonra, bir grup Galatasaray taraftarı ile karşılaştık. Ortalık gerildi. Kavga çıktı. Üzerimize kalabalık bir grup saldırdı. Kendimizi korumaya çalıştık. Fotoğraflarını gösterdiğiniz  ilk orta sıradaki kişi bıçağı kullandı. İvkoviç bıçak darbesi ile yere yığıldı. Biz de darp edildik”

ELBİSEDE DNA BULGUSU

Tutulan teşhis tutanağı Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Olayla ilgili yapılan çalışmalarda, İvkoviç’ten alınan kanlı elbiselerin yapılan DNA karşılaştırılmasında katile ait bulgu çıktığı iddia edildi.

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan şahıslardan 6'sı denetimli serbestlik şartıyla savcılıkca serbest bırakılırken Kadir A. tutuklanması istemiyle mahkemeye gönderildi.