Bir söyleşi için Denizli'ye giden Soner Yalçın'ın, kaldığı otele sabaha karşı 05:30 sıralarında polis baskını gerçekleşti. Yalçın'ın, kaldığı Şiir Otel'e gelen polisler tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

"İfadeye gitmediği" iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenilen Soner Yalçın, konudan haberi bile olmadığını söylese de polislere dinletemedi.

Gözaltı kararının Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verildiği öğrenildi. Ankara'daki mahkemenin, ev - ofis adresi / telefon numaraları UYAP’ta dahi olan Soner Yalçın'a "ulaşamadığı"ndan dolayı yakalama kararı çıkarttığı belirtildi.

Olayı öğrenen Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ve Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca da devreye girdi.

SAVCI TALİMATIYLA SERBEST BIRAKILDI

Soner Yalçın, savcının talimatıyla öğleden sonra mahkemeye gelip ifade vermesi için serbest bırakıldı ve oteline döndü.

Basın toplantısı yapacağını söyleyen Soner Yalçın, kendisini arayanlara saat 05.00'te gözaltına alındığını belirterek, "Eskiden saat 05.30'da gelirlerdi. Saatler geri alındı ya 05.00'te geldiler" dediği belirtildi.

SONER YALÇIN'A DESTEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Soner Yalçın'ı gözaltında olduğu sırada telefonla arayarak destek verdi. CHP Milletvekilleri, İlhan Cihaner, Veli Ağbaba, Dilek Akagün Yılmaz gibi bir çok CHP milletvekili de Yalçın'a destek mesajlarını iletti.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da Yalçın'ı gözaltında aradı ve yanında olduğunu söyledi.