İşte Yalçın'ın gözaltına alınmasına gelen tepkilerden bazıları;

Uğur Dündar: Soner Yalçın sabah 05.30 da gözaltına alınmış. Mesaj açık; düşünme, yazma, konuşma, gazetecilik yapma! Yapacaksan da yalakalık yap!..

Tuncay Özkan: Soner kardeşime karşı yapılan gözaltı değil gözdağı. Sabaha karşı girişilen saldırıyı kınıyorum.Yaparlar. Son çırpınışları.Onunlayım.

Fazıl Say: Soner Yalçın'ın durumunda endişeye gerek yok denildi , akşam İZMİR'deki konuşmasını yapacak. (Sinir bozmak için yapılmış bir olay deniliyor)

Hakan Şükür: Fikrine katılın katılmayın Soner Yalçın gibi ikamet bilgileri devlette olan gazetecileri İstanbul dışına çıktığında gözaltına almak gözdağıdır.

Erdal Aksünger: R. Zarrab'ın ifade vermeye tenezzül etmediği Yeni Türkiye'de, Soner Yalçın "ifadeye gitmediği" gerekçesiyle sabaha karşı gözaltına alınıyor!

Hüseyin Aygün: Soner Yalçın gözaltına alınmış. Selvi'nin, Yayman'ın, Barlas'ın 'gazeteci'lik yaptığı bir ülkede Soner'e gözaltı, olağan ve kaçınılmazdır..

Ergün Poyraz: Soner Yalçın, fırtınalara göğüs germiş, üfürükten mi yılacak.

Hüseyin Ersöz: Soner Yalcin'i Ankara 35.ACM'nin Karariyla Denizli polisi sabah 5'de gozaltina aliyor. Size de "hala is basindayiz" mesaji gibi gelmedi mi?

Atila Sertel: Soner Yalçın yeri, yurdu belli olan adamdır. Polis baskını, ona "yazma, konuşma, memleketi dolaşma" demektir.
Korkutamaz, yıldıramazsınız

Onur Caymaz: "Ulaşılamadığı" gerekçesiyle "ulaşıp" Soner Yalçın'ı gözaltına almışlar...

Melis Alphan: Soner Yalçın'ı saçmasapan bi gerekçeyle gözaltına almışlar. Reza'lar ortada krallar gibi dolaşsın, bunlar işlerine gelmeyenle uğraşsın.

Haluk Hepkon: Soner Yalçın'ın gözaltına alınması ülkemizin içine düştüğü batağı ve "İleri Demokrasi"nin ne menem bir şey olduğunu gözler önüne seriyor

İzzet Çapa: Sevebiliriz veya tersi... Soner Yalçın'a yapılan gözaltı değil bildiğimiz gözdağıdır. Ayıptır.

Makbule Cengiz: Seninleydik Soner Yalçın, yine seninleyiz...

Turgut Dibek: Soner Yalçın'ı Denizli'de gözaltına alan emniyete sormak lazım.Ev ve iş adresini, telefonunu biliyorsunuz. Siz istanbulda ne iş yaparsınız?

Güvenç Dağüstün: Sabahtan akşama kadar evinde oturup çalışan, yazı yazan adama ulaşama, git söyleşiye gittiği yerde otelden al. Ayıp be artık!

Celal Ülgen: Rahatsız olunca iktidar hazretleri hemen yatıyor sotaya ve başlıyor baskı, rahatsız etme. Soner Yalçın için de Denizlide çıkmış ortaya...

Abdullah Akadiroğlu: Bu saçmalıkların bitmesi gerekiyor. Soner Yalçın Denizli'de gözaltına alınmış. Adresi belli birini ikametinde bulamayıp Denizli'de mi buldunuz?