Son kabine değişikliği ile göreve gelen Gençlik Spor Bakanı Çağatay Kılıç, eski bakan Suat Kılıç'ın göreve getirdiği Bakanlık bürokratlarının tümünü değiştiriyor. Üst düzey bürokratların görevden alınması sonrası, Danıştay kararı ile yeniden geri dönmemeleri için, kanun da çıkarılacak.

Bu amaçla AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve 19 AKP milletvekili tarafından TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verildi. Teklifin yasalaşmasıyla birlikte Gençlik Spor Bakanlığı'ndaki Müsteşar yardımcıları da dahil tüm Genel Müdürler, Genel Müdür yardımcıları ve Daire Başkanlarının görevine son verilecek. Bu isimler Bakanlık Müşavirliği'ne atanacak. Kanun teklifinde, Bakanlıktaki kadro operasyonuyla ilgili madde şöyle yer aldı:

''Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte, Bakanlık merkez teşkilatında, Müsteşar yardımcısı, Genel Müdür, Genel Müdür yardımcısı, 1. Hukuk müşaviri, Spor Hizmetleri, Bilgi İşlem, Strateji Geliştirme, Personel ve Destek Hizmetleri Daire Başkanları ile Daire Başkanı kadrolarında bulunanların görevleri sona erer. Bu görevlerde olanlar halen bulundukları kadro dereceleri ile başka hiç bir işleme gerek kalmaksızın, Bakanlık Müşavirliği'ne atanırlar. Bakanlık Müşavirliği kadrolarında herhangi bir nedenle boşalma olduğu taktirde bu kadrolar iptal edilir''

''TARLA BİTKİLERİ UZMANI''
Gençlik Spor eski Bakanı Suat Kılıç'a, bakanlık kadrolarını hemşehrileri ve liyakatsiz kişilerle doldurduğu yolunda yoğun eleştiriler yapılmış, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde de bu konu gündeme gelmişti. Kılıç, 81 ildeki Gençlik Spor İl Müdürlerini de bir gecede görevden almış ve yerlerine yeni atamalar yapmıştı.

Eski Bakan gibi Samsunlu olan yeni Bakan Çağatay Kılıç ise göreve geldikten sonra ilk iş olarak Suat Kılıç'ın Müsteşar yaptığı hemşehrisi ve tarla bitkileri uzmanı Basri Hakyemez'i görevden aldı. Daha önce Mantar Araştırma Laboratuarında çalışan Hakyemez'in yerine, SBF mezunu, Konyalı Başbakanlık Personel Prensipler Genel Müdürü Faruk Özçelik atandı.